"Antikrist: Islams väntade Messias" - En jämförelse av islamisk eskatologi med Bibeln

Akta er för de falska profeterna. De kommer till er i fårakläder, men i sitt inre är de rovlystna vargar.
På deras frukt ska ni känna igen dem. Matt 7:15-16


Med tanke på mitt förra inlägg och hur man idag ser hur svenska kyrkan (som sedan länge övergett den kristna läran) nu till och med bjuder in imamer att läsa ur koranen, hur moralen och även traditioner i samhället bryts ner och till och med föraktas, och hur samhället allt mer verkar anpassas efter högljudda krav (från antingen okunniga eller bedrägliga röster) som vill införa fler islamiska seder och bruk, och hur många felaktigt påstår att alla tillber samma gud, att alla religioner är likadana, osv... så vill jag dela med mig av denna sammanfattning av en del av informationen som finns i Joel Richardsons bok "Antichrist: Islam's Awaited Messiah" (2004) där alla citat från muslimska källor finns.  Detta är en översättning frånA Comparison of Islamic Eschatology with the Bible av Ray Faircloth.

~~~

Det Islamiska Återupplivandet. Om trenderna fortsätter lika konstant så kommer islam att bli världens största religion inom 20 år. Den är för närvarande den snabbast växande religionen i världen med en hastighet av fyra gånger snabbare än kristendomen. I USA var den årliga tillväxttakten före 11 september-attackerna (9/11) 4%. Sedan dess visar indikatorer på att den har stigit till 8% med 85% hos den afroamerikanska befolkningen. Islam är också den snabbast växande religionen i Europa.

Islamisk Litteratur. 

Koranen består av 114 kapitel som heter Suras

Sunnan hjälper till att ge en korrekt förståelse av Koranen. Sunnan består av två typer av litteratur - Haddit och Sira

Haditisk litteratur innehåller till stor del den islamiska tron om Ändens tid. Det finns också många kommentarer samt moderna skrifter om ämnet.

Grundläggande Islamisk Eskatologi

De mindre tecknen liknar Jesu hänvisning till "födslovåndorna", dock inte som att de skall äga rum före de Större tecknen, utan samtidigt med de Större tecknen. 

De större tecknen. Dessa handlar alla om "Den Sista Dagen" och ankomsten av: 

Den muslimske Antikristen - Ad-Dajjal 

Den muslimske Jesus - Isa Al-Maseeh 

Den muslimske Messias - Al-Mahdi. Den vägledde. Shia-muslimer hänvisar till honom som Al-Mahdi al-Muntadhar. Den väntade. 

Al-Mahdi kommer att återställa kalifatet och rena den islamiska tron så att islam blir norm för alla nationer och skapar en rättvis värld utan förtryck. Han kommer att vara en ättling till Muhammed och Fatima

När han återvänder blir han den sista Kalifen som fungerar som vice regent för Allah på jorden och kommer att leda en revolution för att upprätta en ny islamisk världsordning. Detta kommer att omfatta flera militära kampanjer (jihad) inklusive invasionen av många icke-muslimska länder.

Den vita flaggan - Al-Liwaa - är den islamiska statens flagga och för den muslimska arméns ledare. 

Den svarta flaggan - Ar-Raya - är flaggan för jihad och bärs i strid.

När en armé bärandes på svarta flaggor kommer ifrån Öst från området Khorasan (i Iran) eller från Centralasien, så är framträdandet av Mahdin nära förestående. När han framträder ridande på en vit häst (muslimer ser Mahdin som en bokstavlig eller symbolisk uppfyllelse av beskrivningen av ryttaren på den vita hästen i Uppenbarelseboken 6) kommer han att leda armén till att återigen erövra Israel. Jerusalem kommer då att bli platsen för kalifatet och centrum för islamiskt styre.

En viss Hadit placerar tidpunkten för denna händelse till när ett slutligt fredsavtal ingås mellan araberna och romarna (tolkas som kristna) och förmedlas genom en judisk präst. Detta avtal är på 7 år. Han beskrivs ha övernaturlig kraft över vinden och regnet och jorden, och flockar kommer att vara i överflöd. I Antiokien kommer han att upptäcka vissa bokrullar av Toran [de hebreiska skrifterna, ö.a.] som han kommer att använda för att konvertera judar till islam. Slutligen kommer han att upptäcka Förbundsarken i Tiberiassjön och installera den i Jerusalem. 

Jämförelse av Mahdin med den Bibliska Antikristen. Kristna som ser Bibeln presentera den icke-dispensationella futuristiska synen på profetian kommer lätt att se likheter mellan islams Messias - Mahdin - och den bibliska Antikristen som Bibeln beskriver i följande gestaltningar: Vilddjuret, Förödelsens Styggelse, Förödaren, Laglöshetens människa, Det lilla hornet, Assyrien (Assuren), Babylons kung, Den onde kungen i Nordlandet, och Gog.

Både de bibliska och islamiska eskatologierna beskriver en man som är en politisk, militär och religiös världsledare från Mellanöstern, en som först kommer att rikta in sig på judar för att tvinga dem till konvertering eller tillintetgörelse i en slutlig förintelse som äger rum i Israel. På samma sätt kommer kristna att bli utsatta för samma syfte. Målet är en global islamisk religion.

Den Bibliska Antikristen Anfaller Jerusalem

"Ty jag skall samla alla hednafolk till strid mot Jerusalem. Staden kommer att intas, husen plundras och kvinnorna våldtas. Halva staden skall föras bort i fångenskap. Men de som är kvar av folket [som underkastar sig Antikristens styre] ska inte utrotas ur staden." (Sakarja 14:2)

Observera även Gogs attack (Hes. 38:9-12). Då upphöjer Antikristen sig själv genom att sätta sig i Guds tempel (2 Tess. 2:4), vilket tyder på att det kommer att bli ett återuppbyggt judiskt tempel där han intar en auktoritetsställning. Jesu råd blir nu väldigt aktuell för kristna under den här tiden (Matt. 24:15-22).

Mahdin Anfaller Jerusalem. När svarta flaggbärande arméer anländer till Jerusalem från Khorasan (Iran) sätter de upp sina flaggor på Klippdomen (Klippmoskén) så att Jerusalem blir centrum för islamiskt styre och allt judiskt styre avskaffas.

Sjuårsförbundet 

"Han ska stadfästa ett förbund med de många under en vecka [7-årsperiod], och mitt i veckan [7-årsperioden] ska han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge ska förödaren komma, till dess att förstöring och fast beslutad straffdom utgjuts över förödaren." (Daniel 9:27)

Mahdin gör islams fjärde och slutliga fördrag [förbund] med "romarna" (kristna eller västvärlden) men det görs med en ättling till Aron, dvs en Kohen eller präst. Detta fördrag är också för sju år.

Förändra Lagarna och Tiderna 

"Han ska tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han ska bestämma sig för att förändra heliga tider och lagar, och de ska ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid." (Daniel 7:25)

Mahdin kommer att förändra lagen genom att införa den islamiska sharia-lagen. Han kommer att förändra tiderna genom att införa den obligatoriska observationen av den islamiska Hijra-kalendern över alla som blir hans undersåtar. Detta kommer att göra att veckan löper från lördag till torsdag med fredagen som den heliga bönedagen.

Ryttaren på Den Vita Hästen 

"Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Han fick en segerkrans, och han drog ut som segerherre för att segra." (Uppenbarelseboken 6:2)

Detta ses som en beskrivning av Antikrist av de kristna som har den ickedispensationella futuristiska uppfattningen. Denna ryttare ses imitera Jesu ritt på en vit häst när han återvänder (Upp. 19:11). Bågen indikerar den falska freden i hans fredsfördrag. 

Muslimer tillämpar denna vers i Uppenbarelseboken 6:2 på Mahdin, liksom kristna som håller en dispensationalistisk syn på den här ryttaren som Messias. 

Den Muslimske Jesus. Den muslimske Jesus (som vanligtvis kallas Isa, Hadrat Isa, Isa bin Mariam eller Nabi Isa) är en som inte är "Guds Son", som aldrig dog på korset för mänsklighetens synder och som inte är en frälsare. Han är endast en profet som är underordnad Mahdin. Under de sista dagarna kommer hans återkomst att vara i närheten av en moské i Damaskus där han möter Mahdins armé. Han är en radikal muslim vars huvudsakliga syfte är att verkställa sharia-lagen med tvång på alla dem som är underkuvade och han kommer säkerligen försöka tvinga alla judar och kristna att konvertera till islam på grund av dödssmärtor. På så sätt kommer han att ha avskaffat kristendomen och alla religioner så att islam blir den globala världsreligionen. Han tillintetgör den muslimska antikristen - Dajjal - och alla hans judiska efterföljare. Vidare är hans tid på jorden endast omkring 40 dagar [år?] under vilken tid han gifter sig och får barn och sedan dör.

Det finns flera distinkta likheter med Bibelns beskrivning i Uppenbarelseboken 13:11-14 av den "falska profeten" som ett lamm med två horn, i den mån han bedrägligt verkar framstå som det verkliga "Guds lamm" men är underordnad Antikristen och tvingar alla att dyrka honom och att vara under deras lag "så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal" (Upp. 13:16-18).

Dajjal: Islams Antikrist. Dajjalen beskrivs i muslimsk litteratur som en bedragare som har mirakulösa krafter, till och med för att bota de sjuka. Det råder förvirring över vilket öga han är blind på, men han har ordet kaafir, som betyder otrogen, skrivet mellan hans ögon. Han kommer att hävda att han är Jesus Kristus och kommer att vara kapabel att resa i hög hastighet på en gigantisk mula som tar honom till alla delar av världen. Ändå tillåts han inte komma in i städerna Mecka, Medina eller Damaskus som är de platser där muslimer dirigeras för att söka tillflykt från Dajjal. Han kommer att följas av judar, särskilt kvinnor. Han kommer att försvara Israel mot Mahdin och lura muslimer att överge islam. I staden Lod i Palestina kommer han att dödas av den islamiska Jesus. Man kan tydligt se parallellerna med den bibliska Jesus.

Antikrists Återupplivade Islamiska Imperium. Många kristna förväntar sig felaktigt ett återupplivat romerskt imperium. Men alla de nationer som nämns i Bibeln som fiender till judar och kristna i Ändens tid, det vill säga, de många nationer som attackerar Jerusalem (Sak. 14:2) är för närvarande islamiska nationer. Dessa nämns i Psalm 83 och Hesekiel 38 (om Gog är en bild av Antikrist). Detaljerade studier av nationerna i Hesekiel 38 avslöjar att den vanliga tron på att Ryssland är en av dessa nationer inte är korrekt. Dessutom, snarare än någon europeisk koppling, indikerar Daniel 8:9 att Antikrist kommer att komma fram ur Mellanöstern. Dessa nationer som omger Jerusalem uppgår till tio närliggande (Psalm 83), åtta på relativt kort avstånd varav fem upptar det moderna Turkiet. 

En Kortfattad Historia. I 395 e.Kr. (efter Kristus) delades det romerska riket in i en västlig del och en östlig Bysantinsk del. I 410 e.Kr. föll Rom till visigoterna, men genom att flytta sin huvudstad till Konstantinopel så fortsatte det romerska imperiet tills det slutligen föll till turkarna i 1453 e.Kr. Från den tiden blev det turkiska osmanska imperiet, som redan hade kontroll över Jerusalem från 637, nästa anmärkningsvärda stormakt tills dess slut kom 1909. Men det islamiska kalifatet som styrde det imperiet avskaffades inte förrän 1923, från vilken tid den islamiska världen väntar på dess återställande.

Islams Antikristliga Anda. Genom dess förnekande av den bibliska Jesus som Guds Son och den sanna Messias, uppvisar islam en antikristlig anda så att den muslimska versionen av Jesus endast är som vilken profet som helst. Dessutom är förnekandet av Jesus som dör som offerlammet för att täcka mänsklighetens synder just den mycket specifika andan i Antikrist som skulle ses "under den sista timmen" (1 Joh. 4:2 och 2 Joh. 7-9), det vill säga "de som inte blir kvar i Kristi lära." 

Filipperbrevet 3:18 talar Paulus om de som "lever som fiender till Kristi kors". Detta skulle kunna inkludera de islamiska lärarna som förnekar att Jesus dog för mänskligheten.

Islams Uråldriga Hat mot Judarna. Eftersom det har funnits en mycket lång historia av arabiskt hat mot judar ända tillbaka till Hamans tid och till och med till farao, så har islam fortsatt med detta hat allt sedan dess början. Detta hat är av folkmordskaraktär. Även om de kristna under de sista dagarna förväntas konvertera till islam, så kommer de icke-konverterande judarna alla att förintas. Islamisk litteratur presenterar detta hat så ofta att trosuppfattningen är att uppståndelsen inte kan börja förrän inga judar finns kvar. Även djur i djurparker sägs tidigare ha varit judar. Detta ideologiska hat mot judar är särskilt identiskt med 1900-talets nazism.

Islams Praktiserande av Halshuggning 

"Och jag såg troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg själarna av dem som hade blivit halshuggna för [deras] vittnesbörd om Jesus och Guds ord och som inte hade tillbett vilddjuret och dess bild eller tagit emot märket på sin panna eller sin hand."  (Uppenbarelseboken 20:4)

"och det kommer en tid när den som dödar er ska tro att han tjänar Gud." (Johannes 16:2)

Dessa bibelcitat är scenarier av Ändens tid som indikerar att ett omfattande sätt att förfölja och döda kristna på kommer att vara genom halshuggning, och att de som gör det kommer att motiveras av sin religion. Ett sådant religiöst system måste tro att det är gudomligt fastställt och måste vara världsomspännande för att uppfylla dessa ord.

Sedan början av det nya århundradet har det förekommit många rapporter om halshuggning av utlänningar och kristna utförda av islamiska radikaler i Saudiarabien, Irak och några andra länder. Är denna praxis verkligen officiellt godkänd av islam? En undersökning av islamisk tradition och historia visar att halshuggning är inget mindre än islams kulturarv. Det beordras i Koranen som en specifik metod att döda fiender med och det var Muhammeds och hans anhängares föredragna avrättningsmetod. Många exempel genom hela historien ges i Richardsons bok.

Återigen, dessa aspekter av islam gör att den passar in i rollen som understödjande Antikristen i Ändens tid, Mahdin som uppfyller verkställandet av kalifatet och således härrör från ett muslimskt land. 

Islams Mål av Världsherravälde. Många förespråkare av islam försöker tona ner detta mål om världsherravälde genom att säga att de bara agerar i självförsvar snarare än att de tar offensiven. Faktum är att islam ser sig själv som den enda sanna religionen och att alla andra måste underkasta sig Allahs vilja, antingen genom övertalning eller med tvång, och med dödsstraff för dem som inte underkastar sig. En islamisk kommentator konstaterade att muslimer är befallda av Allah att styra hela världen och att stå över varje nation. Så de deltar verkligen i offensivt krig för att etablera Allahs rike. Bedrövligt och vilseledande sprider de västerländska medierna allför lättvindigt förespråkarnas försök att dölja den verkliga muslimska agendan.

Jihad - Heligt krig. Jihad betyder "strävande". Det finns fem former av jihad i islam. Den som gäller utomstående kallas "Jihad al-kuffaar" (strävan mot de vantrogna). Detta innebär att muslimer inte bara väntar på att Mahdin ska dyka upp igen innan de strävar efter global dominans, men är skyldiga att dagligen sträva efter detta oavsett medel. Det är verkligen en religiös skyldighet som är väl dokumenterad i muslimsk litteratur att muslimer fysiskt måste slåss mot dem som inte tror på Allah eftersom krigföring har ålagts dem.

Det Muslimska Manifestet (The Muslim Manifesto, 1990) sade: 

"att leva i Storbritannien eller ha brittiskt medborgarskap genom födelse eller naturalisering fritar inte muslimen från hans eller hennes plikt att delta i Jihad.

Richardsons slutsats på denna punkt är att det som kallas "fredens religion" är ansvarigt för över 90% av alla pågående strider som finns i världen ... med över 400 erkända terroristgrupper involverade." 

Användningen av Oärlighet och Bedrägeri. Islam är en religion som rationaliserar och rättfärdigar lögner och målmedvetna överdrifter för att försvara och främja islamisk religion och kultur.

Lärorna om Kitman och Taqqiya - Sista Dagarnas Bedrägeri. Kitman är en befallning om att avsiktligt dölja sin religiösa trosuppfattning och praktiseras främst av shiamuslimer för att vilseleda utomstående om islams sanna natur.

Taqqiya är i princip samma sak som Kitman och inkluderar idén att man till och med kommer att förneka sin religion om det tjänar till att skydda muslimen. Båda används för att rättfärdiga mord på en fiende till islam eller för att skaffa sig välstånd.

Vilseledande taktik används i försök att polera bilden av islam, vilket gör den mer attraktiv för blivande konvertiter. Den allmänna islamiska uppfattningen är att "alla ändamål helgar medlen".

"Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda." (Matteus 24:24)

"Den laglöses ankomst är ett verk av Satan som kommer med stor kraft och med lögnens tecken och under. Med ondskans alla konster bedrar han dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot kärleken till sanningen så att de kunde bli frälsta. Därför sänder Gud villfarelsens makt över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla de som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten." (2 Tessalonikerbrevet 2:9-12)

Sammanfattning av Jämförelser Mellan de Islamiska och Bibliska Berättelserna i Ändens Tid 

Bibeln: Antikristen är en enastående politisk, militär och religiös ledare som kommer att framträda under de sista dagarna. 

IslamMahdin är en enastående politisk, militär och religiös ledare som kommer att framträda under de sista dagarna. 

Bibeln: den Falska profeten är en sekundär framstående person som kommer att framträda under de sista dagarna och stödja Antikrist. 

Islam: den Muslimske Jesus [Isa] är en sekundär framstående person som kommer att framträda under de sista dagarna och stödja Antikrist.  

Bibeln: Antikristen och den Falska profeten kommer tillsammans att ha en mäktig armé som kommer att göra stor skada på jorden i ett försök att underkuva varje nation och dominera världen. 

IslamMahdin och den Muslimske Jesus [Isa] kommer tillsammans att ha en mäktig armé som kommer att göra stor skada på jorden i ett försök att underkuva varje nation och dominera världen. 

Bibeln: den Falska profeten beskrivs i huvudsak som en drake i ett lamms förklädnad. 

Islamden Muslimske Jesus [Isa] kommer bokstavligen med namnet på den som världen känner som "Guds Lamm: Jesus Kristus". Ändå kommer den Muslimske Jesus för att mörda de som inte underkastar sig islam.  

Bibeln: Antikristen och den Falska profeten upprättar en ny världsordning. 

Islam: Mahdin och den Muslimske Jesus [Isa] upprättar en ny världsordning.  

Bibeln: Antikristen och den Falska profeten inför nya lagar för hela världen. 

Islam: Mahdin och den Muslimska Jesus [Isa] kommer att införa sharia-lagar för hela världen.

Bibeln: Antikristen sägs förändra tiderna.

IslamHelt säkert är det så att om Mahdin etablerade islam över hela jorden, skulle han avbryta användningen av lördag och söndag som vilodagar och ha fredag som islams heliga dag. Han skulle också kunna ersätta den gregorianska kalendern med den islamiska kalendern.  

Bibeln: Antikristen och den Falska profeten kommer att försöka införa en universell världsreligion. 

Islam: Mahdin och den Muslimske Jesus [Isa] kommer att införa islam som den enda religionen på jorden.  

Bibeln: Antikristen och den Falska profeten kommer att avrätta alla som inte underkastar sig deras religion. 

Islam: Mahdin och den Muslimske Jesus [Isa] kommer att avrätta alla som inte underkastar sig islam. 

Bibeln: Antikristen och den Falska profeten kommer specifikt att använda halshuggning som det främsta medlet för avrättning av dissidenter. 

Islam: Mahdin och den Muslimske Jesus [Isa] kommer att använda den islamiska sedvänjan med halshuggning som det främsta medlet för avrättning av dissidenter.  

Bibeln: Antikristen och den Falska profeten kommer att ha en specifik agenda för att döda så många judar som möjligt. 

Islam: Mahdin och den Muslimske Jesus [Isa] kommer att ha en specifik agenda för att döda så många judar som möjligt tills bara ett fåtal lämnas kvar i gömsle. 

Bibeln: Antikristen och den Falska profeten kommer att anfalla för att erövra och beslagta Jerusalem. 

Islam: Mahdin och den Muslimske Jesus [Isa] kommer att anfalla, återerövra och beslagta Jerusalem. 

Bibeln: Antikristen kommer att upphöja sig själv i det judiska templet, hans säte för myndigheten. 

IslamMahdin kommer att etablera det islamiska kalifatet från Jerusalem.  

Bibeln: den Falska profeten sägs göra många mirakel för att bedra så många som möjligt i att stödja Antikristen. 

IslamMahdin själv sägs ha kontrollen över vädret och grödorna. Hans ansikte sägs lysa.  

Bibeln: Antikrist beskrivs ridande på en vit häst i Uppenbarelseboken 6. 

Islam: Mahdin beskrivs ridande på en vit häst i Uppenbarelseboken 6. 

Bibeln: Antikristen sägs göra ett fredsfördrag med Israel för sju år. 

IslamMahdin sägs göra ett fredsfördrag genom en jude (specifikt en levit) för sju år.  

Bibeln: Jesus, den judiska Messias, kommer att återvända för att försvara judarna i Israel från ett militärangrepp av en enorm koalition av nationer ledda av Antikristen och den Falska profeten. 

Islam: Dajjal, den islamiska antikristen, kommer att få många judiska efterföljare och hävda att han är Jesus Kristus och slåss mot Mahdin och den Muslimske Jesus [Isa].  

Bibeln: Antikristens anda förnekar att Jesus kom i köttet. 

IslamIslamisk doktrin förnekar att Gud har en Son som dog på korset för mänsklighetens synder. 

Bibeln: Den primära varningen som gavs av Jesus och Paulus var den om överflödet av bedrägerier i de sista dagarna. 

IslamPraktiserandet av bedrägeri är ett av islams verktyg för att bistå dess övertag. Den har läror som kräver att bedrägeri används för att uppnå de uppsatta målen.

Bibeln: De specifika nationer beskrivna i Bibeln som ingår i det slutliga antikristliga imperiet är alla islamiska nationer. 

Islam: Alla muslimer är befallda att ge sin trohet till Mahdin som den sista kalifen och imamen (ledaren) av islam.  

Bibeln: Det sista Antikristliga imperiet kommer att vara från Mellanöstern. 

IslamImperiet som efterträdde det romerska/bysantinska imperiet var det islamiska osmanska imperiet. Muslimer förväntar sig ett återupplivande av ett sådant islamiskt imperium centrerat i Jerusalem.

Bibeln: När Antikrist framträder kommer det redan att finnas någon form av system på plats som är berett att ta emot honom som en frälsare och ge honom trohet. 

Islam: Islam är redan nu den näststörsta religionen och kommer med den nuvarande tillväxthastigheten att bli den största inom några få decennier. Islam väntar på Mahdin med ett ökat mått av förväntan. 

Antikristen Kräver Tillbedjan Åt Sig Själv. Islam avvisar dyrkan av vilken som helst människa. Så hur ska vi förstå denna uppenbara motsägelse? En möjlig förklaring kan vara att på grund av tillståndet av djupt andligt bedrägeri som hela det islamiska världsledarskapet kommer att befinna sig i, och det faktum att de då redan har gett sin trohet till Mahdin i ett skede många år före hans tillkännagivande om att vara Gud, så skulle ett förnekande av honom vid denna tidpunkt innebära den ultimata skammen för islam. Med tanke på att han kommer att ha uppnått många av islams mål kommer det att vara svårt att förneka honom.

Uppenbarelseboken 13:4 hyllas han med refrängen:

"Vem är som vilddjuret? Vem kan strida mot det?"

Han kommer att ha besegrat Israel, etablerat kalifatet i Jerusalem, förintat många av judarna och till stor del konverterat världen till islam.

Men utan tvekan kommer många enskilda muslimer att tycka att bara tanken på att tillbe en människa som en Gud är outhärdlig och kommer att överge islam trots de allvarliga konsekvenserna. Trots detta verkar Satan ha uppnått sina syften.

Med denna sista tanke måste vi hålla med Richardson om att enskilda muslimer inte ska behandlas som om de är fienden. Många av dessa människor är helt enkelt bara brickor i ett system de växt upp i. Vi måste be för dem, om att de ska förstå de verkliga problemen i ändens tid. 

För kristna att vara förberedda handlar det inte främst om att lagra mat eller hitta en säker flyktväg från ens stad. Det handlar snarare om att vara andligt förberedd så att man förstår vad som händer när saker och ting utvecklas för att undkomma eller undvika de värsta situationerna om möjligt och vara andligt starka för att uthärda den svåraste av alla tider. 


"Se till att ni inte blir vilseledda. Många ska komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och: Tiden är nära. Följ dem inte!  Luk 21:8


Boken i sin helhet finns även Här samt på andra språk som arabiska och persiska.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om droger?

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Bedrägeri och självbedrägeri beskrivs i Bibeln

Vilddjurets märke, Den stora Vedermödan och Tusenårsriket

’Isa, den muslimske "Jesus" - Islams falska Messiasgestalt.

Djur är värdefulla i Guds ögon och inget djur är orent i sig självt.

Den Ädla Koranen