Bedrägeri och självbedrägeri beskrivs i Bibeln


Det skall du veta att i de sista dagarna skall det komma svåra tider. För människorna kommer att älska sig själva, älska pengar. De kommer att vara skrytsamma, stolta, hånfulla (hädare), olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, ondskefulla, kärlekslösa, oförsonliga, förtalare, utan självbehärskning, råa, utan kärlek till det som är gott, falska (förrädare), hänsynslösa och högmodiga (inbilska). De kommer att älska njutning i stället för Gud, och ha ett yttre sken av gudsfruktan men förneka dess kraft (2 Tim. 3:1-4).

De flesta kan nog hålla med om att ovanstående bibelverser stämmer in på vår tid. Dessutom står det att alla som vill leva enligt Guds vilja och följa Jesus Kristus kommer att förföljas. Och att onda människor och bedragare skall gå längre och längre i ondska. Att de inte bara bedrar andra utan även sig själva. Bedrägeri och självbedrägeri skulle vara tydligt i slutet på denna tidsålder (2 Tim 3:12-13).

Det känns extra hårt när det är någon man älskar som bedrar en. De kanske sprider lögner, hånar, baktalar, och om man inte sätter ner foten i tid så eskalerar det och blir allvarligt infekterat. En del kanske anklagar och kritiserar grovt för minsta lilla, t.o.m. helt utan orsak, men många gånger är det deras egna fel och brister de projicerar på någon annan. Kanske inser dem inte heller att allt bara förvärras och gör att den "oskyldigt anklagade" drar sig alltmer för att ta kontakt, för vem fortsätter räcka ut sin hand när den hela tiden utsätts för risken att skadas allvarligt? Det är helt enkelt ohållbart att gå på äggskal. 

Men som kristen ska man förlåta, till och med sina fiender, och när det är någon man älskar önskar man bara att den som sårar en vaknar upp, inser vad den gjort och uppriktigt ber om ursäkt. Men när det aldrig kommer minsta lilla ursäkt då är det bättre att vara stilla, förlåta personen i ens hjärta och lägga det i Guds händer (Luk 1:37; 1 Kor 13:4-6; Fil 4:7).

Bibeln förutsäger framtiden och därför kan många kristna som känner sin Bibel känna igen mycket av utvecklingen i världen. T.ex förutsäger Skriften inte bara att flertalet människor skulle bli egenkära och känslokalla, utan även varför (Matt 24). Hela Skriften är inspirerad av Gud och pga dess gudomliga ursprung, lär den oss om vad som är sant och riktigt och varför vissa saker kan kännas fel i våra liv. Den korrigerar oss när vi har fel och lär oss att göra det som är rätt. Den ger tröst, styrka och uppmuntran. Den ger inte bara förklaring på världens tillstånd, utan den ger också svar på meningen med livet (1 Tim 6:12,192 Petr 1:20-21). 

Bibeln är verkligen den bästa bok som skrivits, som ett brev från vår Skapare som vädjar till var och en av oss personligen att närma oss Honom så vi kan komma till insikt om sanningen och bli räddade (1 Tim 2:4, Jak 4:8).

"Framför allt skall ni veta att ingen profetia i Skriften har kommit till genom egen utläggning. Ty ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av Guds helige ande har människor talat vad de fått från Gud" (2 Tim 3:16).



Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om droger?

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Överser Bibeln med slaveri?

Blodsutgjutelsen i Bibeln presenteras som Historia, men blodsutgjutelsen i Koranen är dess Doktrin.

"Antikrist: Islams väntade Messias" - En jämförelse av islamisk eskatologi med Bibeln

Bör kristna hålla sabbaten? - av Anthony Buzzard.