"Vakna, du som sover!"

 

"Han [Jesus] räckte ut handen mot sina lärjungar och sade: "Här är min mor och mina bröder. Den som gör min himmelske Faders vilja är min bror och min syster och min mor." - Matt 12:49-50.

Jehovas vittnen lär att det bara är medlemmarna av de 144.000 som kan hävda att de är smorda och därför är "Jesu bröder". Dessutom är det av dem ytterligare bara en mycket liten grupp av dessa "smorda" som de påstår har förordnats av Gud till att ta ledningen i organisationen (Vakttornet), dvs en liten, centraliserad grupp av ledare över alla Jehovas vittnen i världen, och denna lilla grupp (antalet varierar lite, men åtta män var det sist jag kollade) kallas för "den styrande kretsen". 

Resten av de "vanliga" medlemmarna av Jehovas vittnen ska vara "lojala" mot dessa så kallade "smorda bröder" utan att ifrågasätta, genom att bidra med ekonomiskt och moraliskt stöd, bygga eller underhålla Rikets salar, sammankomsthallar och avdelningskontor, samt inte minst predika och arbeta gratis för att sprida deras publikationer.

Men orden  i Bibeln, "den som gör min Faders vilja", visar att vem som helst som strävar efter att göra Guds vilja är Kristi bror, syster eller mor. Strävar då inte alla Jehovas vittnen efter att göra Guds vilja? Det är en fråga de borde ställa sig själva.

Det är dock inte bara Jehovas vittnen som borde vakna, utan även de som tror på treenigheten, de som tror att Jesus är Gud. Jämför de doktriner ni tror på med vad Bibeln själv säger och använd gärna olika översättningar, allteftersom ni ödmjukt ber om Guds vägledning i att få rätt kunskap om den ende sanne Guden, vår himmelske Fader, som också är Jesu Kristi himmelske Fader.

Vi kan vara bröder och systrar med Jesus Kristus, men aldrig med Gud. Att påstå att vi är bröder och systrar med Gud är inget annat än hädelse!   

 "Tidigare var ni mörker, men nu är ni ljus i Herren. Lev då som ljusets barn, för ljusets frukt består i allt vad godhet, rättfärdighet och sanning heter. Och pröva vad som gläder Herren. 

 Var inte delaktiga i mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället. Vad de gör i hemlighet är skamligt till och med att nämna. Men allt som avslöjas av ljuset blir synligt, för allt som uppenbaras är ljus. Därför heter det: 

 'Vakna, du som sover. Stå upp från de döda, och Kristus ska lysa över dig.' 

 Tänk alltså noga på hur ni lever, inte som ovisa människor utan som visa. Ta väl vara på varje tillfälle, för dagarna är onda" (Efes 5:8-16).



Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Vad säger Bibeln om droger?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Överser Bibeln med slaveri?

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Att be för kungar och alla i ledande ställning

Den förlorade sonen

Islam med dess imamer och försvarare har inget värde för debatt om vad kristna får eller inte får äta, eller om kristen tro överhuvudtaget.