Endast en bok borde vara vår guide, Bibeln.



Endast en bok borde vara vår guide, Bibeln, som innehåller sann vishet från Gud.

"De visas ord är uddar, som indrivna spikar är deras tänkespråk. De är gåvor från en och samma Herde. För övrigt, min son, låt varna dig! Det finns ingen ände på det myckna bokskrivandet, och mycket studerande gör kroppen trött. Detta är slutsatsen, när allt blivit hört: Frukta Gud och håll hans bud, det hör alla människor till" (Pred.12:11-13). 

Så sant, för tänk så många böcker det finns skrivna av olika religiösa ledare, forskare, experter, och andra mer eller mindre lärda. Där många tyvärr också drivs av sina egna agendor. Men sanningen finner vi bara i Bibeln. Ingen bok före och ingen bok efter Bibeln kan ta dess plats, även om många försökt, inte minst efter Bibeln blivit skriven (föga förvånande). Så Guds sanna ord i Bibeln och vår medlare Jesu Kristi läror borde vara vår guide.

"Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet, så att gudsmänniskan blir fullt färdig, väl rustad för varje god gärning" (2 Tim 3:16-17). 

"Summan av ditt ord är sanning. Helga dem i sanningen: ditt ord är sanning" (Ps 119:160; Joh 17:17).

"Jesus sade till honom: 'Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.' Gud är en, och en är medlare mellan Gud och människor: människan Kristus Jesus" (Joh 14:6; 1 Tim 2:5).

Och jag ber om att Härlighetens Fader, den allsmäktige Guden som är både vår och Jesu himmelske Fader, ska leda er bloggläsare till sanningen och upplysa era hjärtan genom vishetens och uppenbarelsens ande så att ni får rätt kunskap om den ende sanne Guden (se Efes 1:15-23).

"Detta är slutsatsen, när allt blivit hört: Frukta Gud och håll hans bud, det hör alla människor till" (Pred 12:13).


Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Vad säger Bibeln om droger?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Överser Bibeln med slaveri?

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Att be för kungar och alla i ledande ställning

Den förlorade sonen

Islam med dess imamer och försvarare har inget värde för debatt om vad kristna får eller inte får äta, eller om kristen tro överhuvudtaget.