Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Originaltitel: "The Islamic Antichrist & False Prophet: Starting with Jesus & the Abomination" av Tracy Z, kogmissions.com


I den här presentationen ska vi se på vad som skrivits om Förödelsens Styggelse som Daniel talade om, och som Jesus hänvisade till som Tecknet vi ska hålla utkik efter i framtiden, för att förstå när dessa saker kommer att äga rum och när Jesus kommer att besegra nationerna. Vi måste komma ihåg att Jesus kopplade Styggelsen till sin återkomst och de heligas uppståndelse. Vi kommer också att överväga hur denna händelse är kopplad till den framtida och sista Antikristen och den Falske Profeten.


Med alla teorier som finns där ute och människor som försöker knyta alla möjliga "tecken" till slutet av denna onda tidsålder, så föreslår jag att ni tar hänsyn till att det sista imperiet (Det Fjärde Vilddjuret) var det Islamiska Kalifatet; och att de som kommer att häda den ende sanne Guden och Hans Messias kommer att vara en Islamisk Antikrist och en Falsk Profet.


Först och främst vill jag göra en disclaimer om att jag inte är någon islamofob och jag säger inte att alla som påstår sig vara muslimer är onda. Eftersom tiden är begränsad här kan jag inte få med alla detaljer, men jag hoppas att detta kommer att främja din egna granskning. Vi måste också komma ihåg att vi bör använda bibliska profetior som vår grund och inte försöka få in andra idéer och ytterligare profetior i Bibeln. 


Profeterna och profetiorna kan använda olika symboler och de kan även betona olika aspekter av vad som komma skall, men de kommer aldrig i konflikt med varandra. När dem sätts ihop och knyts samman med Uppenbarelseboken så har vi en mycket klarare bild av vad som komma skall. Vi måste fokusera på vad Bibeln fokuserar på och vara tydliga med de tydliga verserna. Vi kan spekulera i detaljer efteråt, men vi bör inte försöka tvinga in våra spekulationer i Guds profetior där det kan stå i strid med vad som är uppenbart.

Jesus blev tillfrågad; när kommer slutet på denna tidsålder? När tar du över nationerna? När kommer Guds rike att invigas?

Hur svarade Jesus på dessa viktiga frågor? Han påminde dem om vad Daniel skrev angående avslutningen på den här tidsåldern. Han svarade på deras frågor genom att hänvisa till Daniel.


Om vi påstår att vi följer Jesus måste vi börja med Jesus! (Och vi avslutar också med honom i Uppenbarelseboken.) Jesus och apostlarna hade en ”Bibel”. De kände till profeternas skrifter ganska väl. De citerade dem, inklusive Daniel. Om Daniel inte är skriven av Daniel, som vissa menar, eller om de säger att den inte är en riktig profetia, då misskrediterar dem Jesus!


Det jag föreslår är att inte se på Skriften och historien genom västerländska glasögon som suddar ut profeternas skrifter. Och som jag alltid säger när det gäller undervisning och studier om Ändens tid, så förbehåller jag mig rätten att ändra mig om det skulle behövas efterhand som jag fortsätter studera

I den här presentationen kommer jag att dela med mig av några saker som faktiskt har förändrats som ett resultat av mina studier i detta ämne. Och jag ska också tillägga att jag inte direkt tror att detta ämne är en "frälsningsfråga", men om vi är omedvetna om vad som händer, om vi skulle leva i den framtid som beskrivs, då kan det bli en frälsningsfråga eftersom vi annars kan bli vilseledda. Vi har ju fått veta att även de utvalda kan bli vilseledda i Ändens tid och att det kommer att ske ett stort avfall. Och dessutom, om dessa saker inte skulle ske under vår livstid, då tror jag det är extremt viktigt att föra detta vidare till nästa generation; och därför är detta ämne väsentligt för studier och undervisning. 

När det gäller profetior måste vi skilja mellan vad som tydligt formuleras och på faktisk information, jämfört med profetisk spekulation. Det sistnämnda kan vi spekulera om, men vi måste vaket vänta och se hur det utvecklas. Vi kommer bara att förstå att det är profetior som utspelar sig i världshändelserna om vi redan känner till profetiorna. Vi bör inte bråka om spekulationer, utan istället se vad Skriften säger medan vi ser världshändelserna utvecklas så att vi inte blir bedragna. 

Jag har tittat på denna syn om den slutliga Antikristen i många år nu och håller äntligen på att konkretisera den och känner behovet att dela med mig av mina tankar för övervägande. Den här presentationen är bara en översikt och jag hoppas kunna gräva mer i de specifika detaljerna i framtida videor. Jag kommer bara att dela med mig av en liten del här idag, men i framtida videor ska jag försöka ta upp mer om Mellanöstern kontra Rom och andra liknande ämnen. Om detta intresserar dig så prenumerera gärna på min Youtube-kanal så att du inte missar några framtida videor. (https://www.youtube.com/@kogmissions)


Vi börjar med Jesus och hans ord i Matteus 24:3-25, 29-34
"Lärjungarna frågade: "Säg oss: När ska det ske? Och vad blir tecknet på din återkomst och den här tidsålderns slut?" 
 Jesus svarade dem: "Se till att ingen bedrar er.”

Jesus varnar oss alltså för att vi kan bli bedragna och vilseledda när dessa händelser utvecklas. Vi måste komma ihåg att deras frågor är specifika - vad är tecknet på att Jesus kommer till makten och slutet på denna onda tidsålder och hans svar är även de specifika och tydliga.

”Många ska komma i mitt namn och säga: ’Jag är Messias’, och de ska bedra många. Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet.


Som Jesu efterföljare bör dessa saker inte förvåna oss utan vi bör förvänta oss att se och uppleva dem.
Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli svält och jordbävningar på många platser. Men allt detta är bara början på födslovåndorna. 

Ända sedan Jesus var här på jorden har Ändens tid närmat sig tiden för hans återkomst och återställandet av allt. Saker och ting kommer att gå från dåligt till värre, och precis som för en gravid kvinna kommer smärtorna också att bli mycket starkare och tätare medan födelsen av hennes barn närmar sig. Det är vad vi ser, men vi får veta att vi inte ska tro att detta är slutet ännu eller tecknet på Kristi återkomst.

”Då ska man utlämna er åt lidande och döda er, och ni kommer att bli hatade av alla folk [nationer] för mitt namns skull. Och då ska många komma på fall, och de ska förråda varandra och hata varandra. Många falska profeter ska träda fram och bedra många, och eftersom laglösheten ökar kommer kärleken att kallna hos de flesta. Men den som håller ut till slutet ska bli frälst. Och detta evangelium om riket ska förkunnas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan ska slutet komma.”

Vissa säger att det här avsnittet bara skrevs till de män som ställde frågan, eller enbart till judarna. Jag håller inte med, även om de blev förföljda och dödade. Dessa ord gällde för dem och för alla som kommer efter dem… och för den som håller ut till slutet. De dog för många år sedan och slutet på denna onda tidsålder har ännu inte kommit, inte heller Jesus; och det är uppenbart att de heliga inte har uppstått ännu. (Vi ser samma budskap från Jesus till församlingarna i Uppenbarelseboken.) 


”När ni ser ’förödelsens styggelse’, som profeten Daniel talar om, stå på helig plats – läsaren bör förstå det rätt –”

Låt oss stanna till där ett ögonblick... igen, om vi misskrediterar Daniel, så misskrediterar vi Jesus! Och detta är den enda specifika ledtråden till svaret på lärjungarnas frågor. Vi får till och med höra att den som läser detta måste förstå detta, och du behöver ingen doktorsexamen för att förstå det. Förödelsens styggelse som profeten Daniel skrev om är vad vi måste titta efter för att veta att tiden är inne för Jesus att återvända och upprätta Riket.

På ett annat ställe sa Jesus, när han blev tillfrågad, att han inte visste när slutet skulle komma och att bara Gud visste det. Men Jesus visste vad som profeterades i Daniel och han litade på vad Daniel sa som svar på lärjungarnas frågor. Han trodde att detta var tillräcklig information för de troende så att de inte skulle bli lurade om de skulle leva i den yttersta tiden och att de då också skulle kunna upptäcka Antikristen.

”då [när de ser Förödelsens Styggelse] måste de som är i Judeen fly upp i bergen. Den som är på taket ska inte gå ner för att hämta något från sitt hus, och den som är på åkern ska inte vända tillbaka för att hämta sin mantel. 

Ve dem som väntar barn eller ammar i de dagarna! Be att ni inte måste fly under vintern eller på sabbaten, för då [vid denna tid, när ni ser Förödelsens Styggelse] ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma. [Vi kan med tillförsikt säga att detta är Den stora vedermödan.] 

Hade inte den tiden förkortats [under denna Stora vedermöda] skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas. Om någon då säger till er: Här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. Falska messiasgestalter och falska profeter ska träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. Jag har nu sagt det till er i förväg.” 

[Så återigen, denna information är viktig att känna till!]



Jesus markerar tydligt tiden vid Förödelsens Styggelse
och säger sedan att när detta händer med Styggelsen som profeten Daniel talar om, då måste de som är i Jerusalem fly ut ur staden eftersom det kommer att gå riktigt illa, värre än någonsin tidigare (som vi ser i Uppenbarelseboken.) Vi ser i profeterna att de kommer att fly söderut ut ur Jerusalem och i Uppenbarelseboken ser vi att de flyr ut till öknen där de kommer att finna tillflykt.

(Och detta är ett viktigt faktum när vi tittar på profetior och Jesu återkomst.) 

Han fortsätter med att säga; "Strax efter de dagarnas nöd" (Vilka dagar talar han om? Den stora vedermödans dagar som inträffar strax före hans ankomst!)

Det står, STRAX EFTER lidandet under dessa dagar, den Stora Vedermödan – kommer ett stort lidande som inte liknar något som någonsin varit, först då, efter det, kommer vi att se tecknen på Jesu ankomst och de döda i Kristus som återuppstår. 

Detta hände inte efter Antiochos Epifanes eller Titus. Jesus kom inte då, och de rättfärdiga uppstod inte heller. Guds rike började inte vid den här tiden! Och om vi tycker att Antiochos och Hitler var onda, så kommer det här att bli ännu värre, "det kommer då att bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma." 

”Strax efter de dagarnas nöd ska solen förmörkas och månen inte längre ge sitt sken. Stjärnorna ska falla från himlen, och himlens makter ska skakas. Då ska Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk ska jämra sig när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet. Med starkt basunljud ska han sända ut sina änglar, och de ska samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.” 


Sedan blir vi tillsagda att lära oss liknelsen om fikonträdet, vilket betyder att hålla ögonen öppna och se på vad som händer i världen så att vi inte blir vilseledda och att vi då ska se och veta när Styggelsen inträffar. Då kommer vi att kunna hålla ut eftersom vi vet att vår befrielse är nära! 

”Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren. Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker.”

Lukas 21:20 lägger till lite mer information; 
"När ni ser Jerusalem omringas av armeer, då vet ni att dess förstörelse är nära." 

Jesus visste detta genom sin kunskap om profeternas skrifter.

Jag tror att kristendomen har förandligat många saker väldigt mycket och speciellt när det gäller Ändens tid. Tyvärr har många följt dessa falska läror som främjats av olika författare och predikanter. Detta har gjort att människor haft sitt fokus på allt annat än bibliska profetior och på vad som verkligen händer i världen och vad som kommer att hända i de allra sista dagarna. 

Skriften säger oss att livet kommer att fortsätta, precis som det var på Noas tid. Människor kommer att leva livet – vissa bättre och andra sämre. Det kommer också att finnas några bättre och några sämre regeringar (Lukas 17:26-27). Det står inte att allt liv som vi känner idag kommer att ta slut, men det står att det kommer att bli som i Noas dagar.


Om vi påstår att vi följer Kristus, måste vi vara uppmärksamma på Daniels "fikonträd" som Jesus sa, annars kan vi bli en av de utvalda som kan bli vilseledda och falla bort. 
 
I denna presentation kommer jag inte att fokusera på alla historiska detaljer, som det finns många av. Jag håller med om att, eftersom jag vet att folk föreslår andra teorier, Antiochos Epifanes var en fruktansvärd man och en slags antikrist såväl som ett exempel på hur Daniels och Uppenbarelsebokens Antikrist kommer att se ut. Templet från Jesu tid förstördes år 70 e.Kr., men resten av profetian som Jesus och Daniel talade om uppfylldes inte , därför var det inte uppfyllelsen av profetian som finns för slutet av denna tidsålder. Jesus återvände inte heller omedelbart efter 70 e.Kr., som han sa att han skulle göra efter den Stora Vedermödan som kommer att börja när templet är vanhelgat. Inte heller härskar Guds rike över jorden, och de heliga uppstod inte strax efter 70 e.Kr., som Jesus sa att de skulle göra när han återvänder. Han sa att han kommer tillbaka strax [omedelbart] och synligt efter dessa 3 ½ år av fruktansvärd vedermöda.

Vi ser ofta profetior som är delvis uppfyllda när det gäller nationerna vid den tidpunkt då profetian uttalades eller strax därefter, men många av dessa profetior uppfylldes inte helt och därför vet vi att det fortfarande finns en framtida uppfyllelse av den specifika profetian. Vanligtvis var den första "uppfyllelsen" en prototyp eller ett exempel på vad som komma skall, som vi ser med Nebukadnessar, att böja sig för en bild eller möta döden, och Mose mot Faraos magiker med plågor och mirakel. Båda tycks vara en föraning av framtida profetior eller exempel på hur profetior kan se ut när de uppfylls. 

 När jag har tittat på bibliska och historiska bevis tror jag inte att Antikrist kommer från Rom och inte heller att Antikrists rike kommer att vara ett återupplivat Romarrike. När man tittar på historia och geografi, så erövrade Rom en stor del av världen, men det erövrade inte alla de profetiskt nämnda kungadömena som kom före. Det fanns dock ett imperium som kom efter det romerska imperiet, nämligen det Islamiska Kalifat riket och det verkar ha erövrat mycket mer, särskilt i Mellanöstern och de tidigare tre imperier som nämndes. Det stämmer mycket bättre överens med bibliska profetior och historiska händelser.



Låt oss ta en snabb titt på Daniel 2 och statyn.
Vi vet att det första kungadömet var Babylon och det andra och tredje kungadömet namngavs senare (Medo-Persien och Grekland (hebreiska Yavon), Grekland syftade inte bara på landet Grekland som vi känner det idag, utan till en region i västra kustländerna i Mindre Asien, dagens Turkiet och runt Grekland). Det fjärde riket är inte namngivet och det sägs sluka och krossa alla andra samtidigt (Babylon, Medo-Persien och Grekland). 

 Det fjärde riket består av ben av järn och fötter delvis av järn och delvis av lera. Det är ett rike men det finns en skillnad mellan ben och fötter (och hur passande att det är 10 tår på fötterna.) Många tillskriver benen till Rom, men om vi tittar på historia och geografi så stämmer inte detta. Det romerska riket existerade cirka 1500 år. De första 1000 åren var förenade, och det var enat vid Kristi tid. Kanske var de senaste 500 åren splittrade, men detta var inte det viktigaste under deras regeringstid. 

 Vi måste också fråga oss om Rom erövrade länderna i de tidigare 3 rikena? Nej, det gjorde det inte, det var främst ett västerländskt imperium. Det erövrade kanske ¼ av Mellanöstern och Nordafrika. Visserligen erövrade det ruinerna av det forntida Babylon för en kort tid men drog sig sedan tillbaka och stannade vid Medelhavet. Så totalt sett gick det romerska riket främst västerut och erövrade Europa. 

 Historiskt sett erövrade det andra och tredje riket lite av Europa men erövrade främst Mellanöstern till Indien. Vi måste börja med biblisk geografi när vi tittar på dessa profetior. Efter det kommer vi att se vilken inverkan som religion, regering och språk har när ett imperium erövrar ett annat. 

 Historiskt sett var nästa stora imperium att erövra Babylon, Medo-Persien och Grekland, det Islamiska imperiet. 

 Som vi kommer att se så uppfyller islam de bibliska kriterierna i Daniels bok. Det erövrade alla tre av de tidigare nämnda rikena, och det har också varit ett delat rike sedan det började 632 e.Kr. med de två stora sekterna, sunni och shia. Denna splittring härrörde från en oenighet år 632 om vem som skulle efterträda Muhammed som trons ledare. Vi ser också att när islam tar över ett territorium så påverkas religionen och hela livet av den nya regeringen.


Den sista delen av profetian i Daniel 2 säger att en sten kommer att träffa statyns fötter och förstöra alla de fyra rikena tillsammans. Den förstör inte bara fötterna av järn och lera, utan den krossar då hela statyn, guld, silver, brons och järn. (Uppenbarelseboken 13:2 kanske knyter Antikrist till de andra 3 djuren i Daniel. "Vilddjuret som jag såg liknade en leopard, och det hade fötter som en björn och ett gap som ett lejon." 

Vi måste ta vad alla profeterna sa och sedan lägga till den sista profetian som Jesus gav till församlingen i Uppenbarelseboken. Dem upprepade och nya detaljerna bekräftar det som profeterades tidigare, och mer specifika detaljer ges. Så på så sätt finns det en sorts "progressiv eller fortskridande uppenbarelse", och vi ser helt enkelt fler detaljer och ytterligare information ges till oss i Uppenbarelseboken. Vi drar inte slutsatsen att Jesaja inte förstod och skrev något felaktigt och att mer uppenbarelse därför behövdes senare. 

 När man tittar på profetian i den hebreiska Bibeln så handlar det om Jerusalem och de omgivande länderna. Fokus ligger på Israel och de nationer i området som har förtryckt Israel. 


 Uppenbarelseboken 17:9-11 ger oss insikt i de 7 huvuden, eller bergen, som vi ser är kungadömen eller riken. Vi ser också att de anges som kungar, och sedan finns det en 8:e kung som kommer ut ur den 7:e. Det står tydligt att 5 imperier har fallit (troligtvis Egypten, Assyrien, Babylon, Medo-Persien, Grekland). Ett imperium var på Johannes tid (Rom), och ett hade inte kommit än (troligtvis det islamiska kalifatet som började omkring 632. Det står inte att Rom skulle fortsätta. Det specificerade att Rom var "nu" och att det fanns ett annat imperium som kom efter det.) Varken Johannes eller profeterna före kände till det islamiska imperiet eftersom det inte existerade ännu. De kunde bara beskriva det när de såg profetian.


Vi måste komma ihåg när vi läser Uppenbarelseboken 17 att det 7:e riket är framtid för Johannes, precis som det 4:e vilddjuret och benen av järn var för Daniel, men för oss är det ingen framtid nu. Det kommer dock att finnas en framtida 8:e kung, som Uppenbarelseboken säger är Vilddjuret, eller Antikrist, som kommer att komma ut ur det sjunde fallna, men återupplivade imperiet, sju år före Kristi ankomst. 

 Alla dessa tidigare imperier var större försök av Satan att förstöra fröet som skulle besegra Djävulen och krossa hans huvud som det profeterats om i Första Moseboken. Även det sista imperiet i Mellanöstern kommer att försöka göra detsamma. "Draken gav vilddjuret sin makt och sin tron och stor auktoritet att regera." (Uppenbarelseboken 13:2

Så när vi tittar på profetian och de historiska bevisen kan vi spekulera i att det sista riket, eller imperiet, samt den slutliga Antikristen kommer att vara, och komma från, det återupplivade islamiska kalifatet, det historiska islamiska imperiet. 


Om vi tittar på en karta över Mellanöstern ser vi att Israel är ett litet land omgivet av många muslimska länder.


Uppenbarelseboken 17:12-14 säger att det kommer att finnas en koalition av 10 kungar, det slutliga Vilddjurets konfederation, som kommer att regera med Antikrist och deras syfte kommer att vara att ge sin makt och auktoritet åt Vilddjuret. Denna allians kommer att vara de länder i Mellanöstern som omger Jerusalem. 

 De kommer att ansluta sig med Antikristen och följa honom i krig mot Jesus när han kommer tillbaka (Harmagedon). (Återigen, ser vi här i Uppenbarelseboken att ytterligare information ges till det vi ser i Daniel med fötterna med 10 tår och de 10 hornen på det 4:e vilddjuret med det lilla hornet.) 

 Innan vi överväger några andra specifika saker om det Islamiska Kalifatet, Antikristen och Den Falske Profeten, så skulle jag bara kort vilja ta upp ytterligare en sak till varför jag inte tror att det 4:e Vilddjuret är Rom, och varför jag inte heller tror att den siste Antikristen kommer från Rom.



Befrielse och återupprättande av Israel som nation kommer efter Den Stora Nöden/Vedermödan som Jesus nämnde.
Låt oss betrakta profetian i Hesekiel 36:24-28. Denna vedermöda kommer att påverka Israel nationellt, etniskt, territoriellt, andligt och förbundsmässigt. Hesekiel visar tydligt att Israel kommer att samlas in från andra länder, och Gud kommer att, genom sin smorde Messias, föra in dem i det land som Han har lovat dem. När de kommer tillbaka kommer de att få ett nytt hjärta och en ny ande. Då, vid den tiden, kommer de att bo i det land som utlovats åt deras fäder. 

 Som Matteus 24 säger, "strax efter" denna stora vedermöda, kommer Messias att rädda troende från graven, och de som lever, såväl som en kvarleva av judar, från andra länder som vi läser här. Detta hände inte år 70 e.Kr. och inte heller har det hänt sedan dess. 

 Till och med det att Israel blev en nation satte bara igång saker och ting inför denna slutliga profetia. De kommer att förvisas igen och när de kommer tillbaka kommer de att ha återvänt till JHVH och den här gången kommer de att erkänna Hans Messias. Majoriteten av judarna som kom till Israel och bor där nu, har inte återvänt till JHVH och har inte accepterat Jesus som Hans Messias. Befrielse och återupprättelse ligger fortfarande i framtiden, liksom de heligas uppståndelse som kommer att ske när Jesus kommer tillbaka. 

 

En annan profetia talar återigen om denna befrielse och återställelse, Hesekiel 39:25-29

  Alla profetior pekar mot Jerusalem och Mellanöstern, nationerna som omger Israel, och Messias som befriar Guds kvarleva från dessa nationer. Vi vet att tiden Hesekiel profeterar om fortfarande är framtid eftersom detta inte har hänt ännu. Men det kommer en dag då Gud kommer att återställa Israel och denna återupprättelse är när Han för dem tillbaka från deras fienders folk och länder efter att de har ropat till Honom att sända sin frälsning. De kommer att förstå att JHVH är deras Gud när Han sänder ut dem i landsflykt bland nationerna för att sedan samla tillbaka dem till deras land. Han kommer inte längre att lämna dem i landsflykt eller dölja sitt ansikte för dem. 

 När vi ser Jesus utföra Guds profeterade dom över nationerna kring Israel, är det tydligt att det handlar om geografi och vad som då händer i Israel och i Mellanöstern dessa allra sista dagar. Det handlar inte om Västvärlden eller Israels befrielse från förtrycket i Väst. 


När vi diskuterar dessa händelser som ska ske i Ändens tid måste vi ta upp de sekulära konspirationsteorierna och den profetiska fantasin som har trängt sig in i kyrkor, församlingar och tankar hos många kristna angående slutet på denna onda tidsålder. Det är en blandning av sanning och lögner, vilket gör dem mycket vilseledande. Fascinationen lockar in människor trots att det inte finns några eller mycket svaga bibliska bevis. 

 Antikrist är varken Babylon den stora skökan", eller Rom, FN, USA. Illuminati, WEF, eller någon "NWO" [ny världsordning]. Dessa teorier passar helt enkelt inte riktigt in i profetian.


Det enda som verkligen passar in i profetian om Vilddjurets system är Islam. Illuminati och andra saker kan bana vägen för dessa händelser, men de är inte anslutna till Islam och profetiskt sett är dem inte en del av Antikrists imperium. Tyvärr är dem bara ett paraply som rymmer alla möjliga dåliga saker som händer runt om i regeringar och i världen idag, vilket tyvärr också hindrar människor från att faktiskt studera bibliska profetior. 

 Konspirationsteorier föreslår bara en massa saker; men de bevisar ingenting. Är frimurarna något som en efterföljare till Jesus borde vara involverad i? Absolut inte! Bedrar den luciferianska läran människor och leder dem till att dyrka Satan istället för den enda sanne Guden? Självklart, liksom andra religioner! Men det är inte heller det som ligger till grund för profetiorna om Ändens tid i förhållande till händelser som förutsägs äga rum innan Jesus kommer tillbaka. Vi måste verifiera allt med Skriften. Satan förfalskar saker och ting för att vilseleda Guds folk bort från sanningens ljus som kan rädda och hjälpa den troende att hålla ut [uthärda]. 

 

Något annat som ofta missförstås, som är viktigt att tänka på innan man fortsätter se hur islam passar in, är att Bibeln inte lär ut någonting om en "en världsregering" eller en "en världsordning", förutom när Jesus kommer och Guds rike har etablerats över alla nationer. 

 Liksom många andra så antog även jag att det skulle komma "en världsregering" eftersom det står i Uppenbarelseboken 13:8 att; 
"alla de som bor på jorden kommer att tillbe vilddjuret, alla vars namn inte har skrivits sedan grundandet av världen i Livets bok som tillhör Lammet som dödades." 

Även här ser vi att det inte är "hela världen", utan endast de vars namn inte finns i Livets bok. 

 När vi förstår resten av Skriftens profetior om Ändens tid så kan vi förstå att "alla" är en hyperbol. 
 En hyperbol är ett överdrivet påstående eller en stark överdrift. Vanligtvis är det inte meningen att det ska tas bokstavligt. 

 Vi ser också andra exempel på överdrifter, som vid tiden för Jesu födelse när det skulle hållas en folkräkning av "hela världen". Vi vet alla att det bara gällde den Romerska världen, medan Kina och andra länder inte ingick i detta påbud.



Med det sagt, låt oss nu titta på sannolikheten för ett återupplivat islamiskt imperium och en muslimsk Antikrist och Falsk Profet.
 

 Benen av järn och det 4:e vilddjuret i Daniel, och det 7:e riket som det talas om i Uppenbarelseboken, talade högst sannolikt om det islamiska kalifatet som tog över det geografiska område som de första 3 imperierna i Daniel styrde (Babylon, Medo-Persien och Grekland). 

 De 10 kungarna och det Lilla hornet kommer att resa sig från detta 4:e Vilddjur och det 7:e riket som kommer att återupplivas i slutet av denna tidsålder. Detta 8:e rike samt fötterna av lera och järn kommer från detta återupplivade islamiska rike, och det Lilla hornet, Laglöshetens man, Antikrist, kommer att uppstå ur detta återupplivade imperium. 

 I motsats till en "Världsregering" så lär Bibeln att Antikrist kommer att skapa en koalition med 10 nationer. Den lär inte ut att varje enskild nation i världen kommer att hamna under hans auktoritet. Den nämner några av de nationer vid namn som kommer att motsätta sig honom och några andra som inte kommer att vara under hans kontroll. Senare ser vi att Antikrist blir skrämd av rykten/nyheter från öster och norr när han slåss mot kungen i Sydlandet, vilket också visar oss att inte alla är på hans sida eller under hans kontroll. Trots det kommer hela världen att påverkas av Antikrist och vad som händer i Mellanöstern. Med största sannolikhet kommer andra folk eller nationer att ansluta sig till dessa 10, men vi får helt enkelt vänta och se hur saker och ting utvecklas. 


Vi bör hålla utkik efter framträdandet av en assyrisk ledare från det forna Seleukiderriket, Nordlandets kung, som kommer att uppkomma ur Turkiet, Syrien eller Irak. Vid den tiden kommer en ledare från Egypten, kungen i Sydlandet också att uppkomma och de kommer att ha en stor militär konflikt. 


Egypten kommer att falla för kungen i Nordlandet (Antikrist). Sedan kommer Libyen och Kush (Sudan, Etiopien) att underkasta sig kungen i Nordlandet. Det är inte helt klart för mig just nu angående när den exakta tidpunkten för hur denna koalition av 10, de 10 tårna på Nebukadnessars staty, och de 10 hornen i Daniel, kommer till stånd; så jag kommer fortsätta att iaktta och läsa Skriften.



Detta sista antikristliga imperium kommer att krossa och förtrycka Mellanösternregionen och en stor del av jorden,
det vill säga tills Jesus kommer tillbaka och tillintetgör honom och hans arméer.


Det är viktigt att förstå att den slutliga återinsamlingen av Israel, som det profeterats om, inte ägde rum 1948 eftersom de inte gick in i landet som ett återlöst folk. De återsamlades för att göra upp saker och ting för ännu en exil och för att profetian ska uppfyllas när Jesus kommer tillbaka. Denna sista framtida förföljelse kommer att vara mycket värre än någon tidigare förföljelse, till och med värre än den av Antiochos (Matteus 24, Sakarja 13, Jeremia 30, Daniel). 


Vad skulle det krävas för att återuppliva det islamiska imperiet idag? Jag tror att det kommer att bli en kalif som kommer att ena den muslimska världen och återuppliva det islamiska kalifatet. 


Det är viktigt att observera att länderna som det refereras till angående Antikrists koalition i Bibeln alla är muslimska länder idag. När vi studerar bibliska profetior om Ändens tid och islamisk eskatologi så ser vi hur nära de liknar varandra, men på ett bakåtvänt sätt; och det är logiskt när vi ser vart saker och ting är på väg i Mellanöstern idag.



Satan har redan vilselett de som följer den islamiska tron
, och det är deras religiösa läror som gör det mycket sannolikt att islam kommer att vara "en världsreligion" och att deras återupplivade världs-ummah [ett slags världssamhälle av muslimer] under ett kalifat kommer att vara det som försöker ta över hela världen – religiöst och politiskt.


Islams begär att spridas över hela världen med den islamiska tron och den islamiska lagen, och att göra sig av med judarna från jorden, gör detta till en mycket verklig möjlighet. 

Abu Huraira rapporterade att Allahs budbärare sa: Den sista timmen skulle inte komma om inte muslimerna slåss mot judarna och muslimerna dödar dem tills judarna gömmer sig bakom en sten eller ett träd och en sten eller ett träd säger: Muslim, eller Allahs tjänare, det finns en jude bakom mig; kom och döda honom, men trädet Gharqad säger inte det, för det är judarnas träd. (Sahih Muslim 2922, https://sunnah.com/muslim:2922)


Redan från början har vi sett konflikten mellan Ismael och Isak, båda söner till Abraham. Den här konflikten har fortsatt under alla dessa år och hatet mot Isaks avkomma är ett dödligt hat, vilket underblåser islams tro och sedvänjor. I Första Moseboken ser vi var allt detta började. (1 Moseboken 16:10-12, 17:20) där följande profeterades om Hagar och Ismael; 

”Jag ska göra dina efterkommandetalrika att man inte kan räkna dem.” Sedan sade HERRENS ängel till henne [Hagar]: ”Se, du är havande, och du ska föda en son. Du ska kalla honom Ismael, för Herren har hört hur du har lidit. Han ska vara som en vildåsna. Hans hand ska vara mot alla och allas hand mot honom. Och han ska bo mitt emot alla sina bröder. Jag ska välsigna honom och göra honom fruktsam och föröka honom mycket. Han ska bli far till tolv hövdingar, och jag ska göra honom till ett stort folk."



Vi behöver inte leta efter Antikrist inom illuminati eller den katolska kyrkan. Historien har talat och islam är förkroppsligandet av antikrists ande och konflikten mellan de två bröderna har varit uppenbar från början. 


 När vi studerar islamisk eskatologi visar den oss på punkt efter punkt hur deras Mahdi, den väntade, och deras Isa passar perfekt in i Bibelns beskrivning av Antikrist och den Falske Profeten. 


 Koranen har 123 verser som uppmanar till att slåss och döda alla som inte håller med om påståendet: "Det finns ingen Gud förutom Allah och Mohammed är hans profet." 
Judar och kristna ingår specifikt bland "otrogna". 

 I Koranen, Sura 5:33 står det så här om otrogna: "De skall dödas eller korsfästas eller få sina händer och fötter avhuggna." 

Sura 9:5 säger, "Dräp de otrogna var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem" 

Sura 47:4-9 lovar paradiset till den som halshugger en otrogen. (I nyheterna förra året såg vi en ung Hamas-man ringa sina föräldrar och stolt berätta att han hade gjort detta.) 


Det finns naturligtvis andra verser som uppmanar muslimer att leva ett fredligt liv, men det underliggande temat i Koranen är att det aldrig kommer att bli sann fred förrän alla är underkastade Allah, därför är våld i detta syfte är motiverat. https://eu.rrstar.com/story/opinion/letters/2014/12/31/letter-quran-has-123-verses/35594848007/


Uppenbarelseboken 12:13-17 visar tydligt Satans hat mot judar och kristna och hur han kommer försöka att förgöra dem i slutet av denna tidsålder. 



Tänk på att muslimer har migrerat till många olika länder och om de uppmanas av en framtida kalif, kan detta bli mycket intressant minst sagt.
Detta kan också vara det sätt på vilket Antikrist kan påverka hela världen, när, inte om, det slutliga Jihad börjar. 


Några fakta att tänka på: "Islam, med över två miljarder anhängare, är den näst största religionen globalt och beräknas vara fler än kristna år 2050."
https://worldpopulationreview.com/countryrankings/muslim-population-by-country


"Islam representerar cirka 25 % av världens totala befolkning 2024, och muslimer finns i alla regioner i världen. Dess tillväxt är snabbare än någon annan religion i världen." https://timesprayer.com/en/muslim-population/ 


 "Dawah betyder att bjuda in människor till islam (evangelisation eller missionsarbete). Termen dawah har andra betydelser i Koranen. I sura 30:25, till exempel, betecknar det kallelsen till de döda att uppstå på domedagen. När det används i Koranen hänvisar det i allmänhet till Allahs inbjudan att leva enligt hans vilja." https://en.wikipedia.org/wiki/Dawah


Muslimernas eskatologi och deras tro och engagemang formar hela deras liv, och det borde det göra med vårt också! 


Hur många procent av dagens kyrkobudget är avsatt för att faktiskt utföra evangelisation eller missionsarbete – det vill säga predika evangeliet om Guds kommande rike? Inte så mycket i jämförelse med vad folk tjänar och vad som kommer in! Många kyrkor fokuserar på "församlingstillväxt" och på att ta in människor med motiverande tal eller roliga aktiviteter, snarare än att faktiskt utveckla lärjungar, som muslimer gör. 

 Det sägs att amerikaner nyligen har spenderat mer pengar på att köpa Halloween-kostymer till sina husdjur än det belopp som ges för att nå de onådda. (Claude Hickman) https://www.thetravelingteam.org/moneyand-missions 

 

Samtidigt bygger muslimer islamiska huvudsäten för att undervisa människor om islam och göra engagerade lärjungar till deras religion. Som Jesu efterföljare måste vi ta vår tro och Jesu bud på lite mer allvar. 


Eftersom Jesus hänvisade oss till Daniel när han svarade på frågor om slutet av denna tidsålder och upprättandet av Guds rike på jorden (inte i våra hjärtan och inte före hans återkomst), kan även vi med tillförsikt använda oss av Daniels profetior för att vägleda oss allt under det att denna tid utspelar sig.


Daniel avslöjar de sista 7 åren av denna onda tidsålder, och specifikt de sista 3 ½ åren av dessa 7, vilka stämmer in perfekt med Jesu undervisning i Matteus 24 och den sista profetian som gavs till Johannes i Uppenbarelseboken. När vi betraktar denna profetia tillsammans och tittar på islamisk eskatologi, är det vi finner ganska fängslande. 


Låt oss överväga några jämförelser mellan bibliska profetior och islamiska profetior angående slutet av denna tidsålder och jämför den islamiska Mahdin med den bibliska Antikristen. Sedan kommer vi att överväga fler tecken eller händelser som vi också bör hålla utkik efter när profetian börjar utspela sig. Och kom ihåg, jag menar inte att det är islamisk eskatologi som bestämmer tidslinjen eller händelserna som måste uppfyllas före Jesu ankomst. 


Jag tror att många av deras "tecken" är ute på villovägar, men när vi tittar på biblisk eskatologi och använder den som mätstav, så ser vi hur Satan har skapat den muslimska världen för ett ännu större bedrägeri när de sista åren närmar sig, och hur de kommer att användas för att framkalla Herrens dag. Både biblisk och islamisk eskatologi har dessa händelser i Ändens tid och som kommer att inträffa när det är krig (eventuellt ett inbördeskrig mellan muslimer) och i de "värsta av tider". (Se ovan) 


Låt oss nu titta på några fler jämförelser mellan Antikrist och Mahdi. 


Som jag nämnde tidigare så kommer det i bibliska profetior att finnas en Antikrist och en Falsk Profet. Islamisk eskatologi säger att det kommer att finnas en stor Kalif som kallas Mahdi och sedan kommer även deras Jesus, dvs Isa, till jorden. 

Och kom ihåg att Daniel och Johannes aldrig hade hört talas om Islam, men denna beskrivning pekar troligtvis på en islamisk Antikrist! (se nedan)



Förutom det jag nämnde ovan så kommer Antikrist och hans imperium (enligt profetian i Daniel) att göra följande: (vilket i sin tur stämmer in på punkt och pricka med Islam) 

• följa en gud som dess fader (Abraham) inte kände/följde 
• dess Mahdi kommer att upphöja Jihad och "dyrka" en fästningsgud 
• förneka JHVH som Fadern och Jesus som Hans Son 
• tillber inte JHVH, Abrahams Gud, förkastar alla andra religioner


Den assyriska Antikristen: Mika 5:1-15 (Assyriern/Assur invaderar land), Jesaja 10 (vrede utgjuts över Assyriern på en enda dag - Jesaja 11 - och det tusenåriga riket följer på detta), Jesaja 14:24-26 (Assyriern krossas i Guds land, Uppenbarelseboken 19:19-21), Jesaja 30:26, 31 (Assyriern nedslagen), Jesaja 31:4-9 (Herren strider för Sion, Assyriern faller för svärd), Jesaja 19:23-25 (När Assyriern har förintats så kommer Assyriens folk att vända om till Gud, tillsammans med ett ångerfullt Israel och Egypten – Alla 3 kommer nu att vara Guds folk). 


Och för att förtydliga så använder muslimer ordet Jihad för att beskriva tre olika typer av kamp: 
• En troendes inre kamp för att leva ut den muslimska tron så bra som möjligt. 
• Kampen för att bygga ett bra muslimskt samhälle. 
Heligt krig: kampen för att försvara (och främja) islam, med våld om det behövs. 

Många muslimer i Västvärlden idag kommer att påstå att Jihad bara betyder det första.


Det slutliga världsväldet kommer att skapa en revolution för att försöka etablera en ny Islamisk världsordning. Detta kommer att inkludera flera militära kampanjer (Jihad) i Mellanöstern och kanske även runt om i världen. 

 När vi begrundar profetior om själva slutet av denna tidsålder, är det viktigt att överväga det geopolitiska sammanhanget för dessa händelser i Ändens tid. All strid som vi ser i denna profetia äger rum i Mellanöstern och det kommer att sätta igång det som de flesta kallar Harmagedon, den slutliga striden med dessa nationer mot Jesus, efter att Jesus har återvänt. Vi ser i Hesekiel att det kommer att ta 7 månader och, i Uppenbarelseboken, många fåglar för att rensa bort alla döda kroppar. När Gud försvarar sitt folk och Hans vrede utgjuts av Jesus kommer allt detta att vara mycket verkligt och mycket blodigt. 


Så vad ska vi vara vaksamma på/hålla utkik efter?
Nej, inte solförmörkelser eller konspirationsteorier. Men vi bör hålla utkik efter följande: 

• Att Saudiarabien möjligtvis stödjer Israel (10 nationer kan gå med som svar på Saudiarabiens stöd), ett tänkbart block med Saudiarabien och Israel på ena sidan och ett annat med Turkiet och Iran på den andra (vilken sida kommer du och ditt land att stå på?). 

• Återupplivandet av det islamiska kalifatet 

• Ett tempel samt offer 

• Att Israels "förbundsrätt" till landet och deras rätt till Tempelberget resulterar i en tillfällig fred och 3 ½ år "utan murar" i Jerusalem 

• Efter 3 ½ år attackeras Jerusalem och offret avskaffas, Antikrist skändar templet (vilket betyder att det då måste finnas ett tempel av något slag

Sakarja 14:1-2 – Jerusalem intas, plundras, våldtas och hälften av Jerusalem går i exil, och Matteus 24, människor flyr från Jerusalem.



Enligt profetian kommer det att vara som i Noas dagar. De flesta kommer att fortsätta leva som nu. Det är inte någon mystisk fantasyfilm. Krig kommer att finnas ända till slutet och livet att fortsätta på samma sätt som det gör idag. 

  Troende bör veta vad som komma skall så att vi inte lever i rädsla. Vi måste ha urskillningsförmåga och församlingen måste förbereda sitt folk. Vi måste vara vaksamma.

Uppmaningen till församlingen i Uppenbarelseboken är att vara trogen sin Gud och Messias, och att inte bära vapen utan offra vårt liv, och det borde vi börja praktisera redan idag.


Vi måste följa Jesus och hans bud ända till döden. Vi måste akta oss för falska läror som kan göra att vi inte kan uthärda dessa hemska tider, till exempel som att tro att vi kommer att bli "uppryckta" istället för att uthärda ända till döden. 

 De troende som lever vid den tiden måste vara lojala mot Gud och Messias och fortsätta det Stora uppdraget som Jesus gav sina efterföljare. "Men de av folket som känner sin Gud ska stå fasta och hålla ut. De förståndiga bland folket ska ge många insikt" (Daniel 11:32-33).


Vi måste vara visa och leda många till rättfärdighet. (Daniel 12:3 "De förståndiga skall då lysa som himlavalvets ljus, och de som har fört många till rättfärdighet, som stjärnor, alltid och för evigt.")

 Daniel 7:23-28 sammanfattar det. 
”Då svarade han: "Det fjärde djuret betyder att ett fjärde rike skall uppstå på jorden, ett som är olikt alla de andra rikena. Det skall uppsluka hela jorden och trampa ner och krossa den. 
 
De tio hornen betyder att tio kungar skall uppstå i det riket, och efter dem skall en annan uppstå som skall vara olik de förra och som skall slå ner tre kungar. 

Denne skall tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han skall sätta sig i sinnet [bestämma sig för] att förändra heliga tider och lagar, och de [heliga] skall ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid. 

Men dom ska hållas, och hans välde ska tas ifrån honom och han ska fördärvas och förgöras i grund [för alltid]. 

Men riket, väldet och makten över alla riken under himlen ska ges åt det folk som är den Högstes heliga. Hans rike är ett evigt rike, och alla välden ska tjäna och lyda det.” 

Detta är slutet på saken (Och detta har inte hänt än!) 

 I detta avsnitt ser vi att de 10 hornen och den siste kungen, Antikristen, är anslutna till det 4:e vilddjuret. Det finns en översikt över tiden för hans regeringstid - krig, styggelsen, förföljelse och martyrskap, och slutligen Antikristen och hans imperium som kommer att tillintetgöras, och så de heliga som tar emot riket med deras Messias. (Uppenbarelseboken bekräftar också detta.)


Så varför studera detta? Därför att det kommer att finnas en förfalskning som kanske till och med kommer att bedra de utvalda. Vi har på förhand fått veta att vi inte ska bli vilseledda så att vi ska kunna vara förståndiga och föra många till rättfärdighet. Vi studerar så att vi kan förbli lojala mot vår Gud och kunna handla tappert och undervisa många, både nu och i dessa de allra sista dagarna. 

 Längre fram kommer vi i en video att prata mer om när Messias kommer att befria de fångna och leda ett triumftåg till Jerusalem där hans fötter kommer att stå på Olivberget. Vidare kommer han att rena Tempelberget som den här gången kommer att förbli rent för all framtid och Guds suveräna rike kommer att upprättas. 

 Tänkbara framtida videor: 
• Rom vs Mellanöstern 
• 7 Sigill 
• Babylon, Den Stora Skökan 
• Antikrists regeringstid 
• Jesu återkomst och frigivning av fångar 
• Harmagedon


Prenumerera här: https://www.youtube.com/@kogmissions 
Webbplats: KOGMISSIONS.COM/PROPHECY 
E-post: tracy@kogmissions.com 

"Detta är ett bevis på Guds rättvisa dom, att ni ska räknas värdiga Guds rike som ni lider för. Gud är rättfärdig: han straffar med plågor dem som plågar er och låter er som plågas få lindring tillsammans med oss. Det sker när Herren Jesus uppenbarar sig från himlen med sina mäktiga änglar i flammande eld och straffar dem som inte vill veta av Gud och dem som inte lyder vår Herre Jesu evangelium."  

Maranata!



Referenser: 
(& Mideast Beast) Mahdi 

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Vad säger Bibeln om droger?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Överser Bibeln med slaveri?

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Att be för kungar och alla i ledande ställning

Den förlorade sonen

Islam med dess imamer och försvarare har inget värde för debatt om vad kristna får eller inte får äta, eller om kristen tro överhuvudtaget.