Det är endast Guds regering som kan lösa mänsklighetens problem



"Men i de kungarnas dagar ska himlens Gud upprätta ett rike som aldrig i evighet ska gå under och vars makt inte ska överlämnas till något annat folk. Det ska krossa och göra slut på alla de andra rikena, men självt ska det bestå för evigt." - Dan 2:44

 
Nebukadnessars dröm i Daniel kapitel 2 visar var denna världens alla riken är på väg. Guds rike är diametralt motsatt jordens alla riken och kommer att krossa dem alla, för Skrifterna visar oss att hela världssystemet och dess principer står emot Gud och att kristna inte ska vara en del av världen. Så varför medverka till saker som bedrövar Gud genom att engagera sig i -och hylla ett anti-kristligt system som Gud redan har fördömt? (Joh 12:31, 14:30, 15:19, 16:11, 2 Kor 4:4)

Inte ens de mest uppriktiga politikerna kan komma ifrån inflytandet från den här världens anda som utgår från den här världens härskare. Någonstans i politiken blir de förförda eller måste kompromissa. Därför kan vi inte förvänta oss någon moralisk förändring till det bättre från ett statligt system som antingen hatar eller ignorerar oss. Politiker bryr sig inte om kristen moral. De är antingen med i politiken för makt eller vinst, beroende på vad som gynnar dem. Hur skulle då kristna till och med kunna arbeta med politik utan att kompromissa eller bli korrumperade på något sätt när ingen annan verkar kunna göra det?

Gud känner oss; Bedrägligare än allt annat är hjärtat, det är obotligt sjukt, människornas hjärtan är fulla av ondska, av dårskap i deras hjärtan så länge de lever, och Gud vet att detta onda nästan alltid kommer fram när människor får makt (Jer 17:9, Pred 9:3). I bästa fall skulle någon som engagerat sig i politik men, som efteråt förstår Guds syn på det hela, överge politiken. Om inte, överger man Gud.

"Allt detta såg jag, när jag betraktade allt som sker under solen, i en tid när människa har makt över människa till hennes olycka." (Pred 8:9)

"Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre, eller hålla fast vid den ene och förakta den andre." (Matt 6:24)

Enligt Skrifterna är det djävulen som styr den här världen med alla dess riken. Just därför kunde djävulen erbjuda alla dessa riken när han försökte fresta Jesus att tillbe honom istället för Gud. (1 Joh 5:19, Luk 4:5-8). I Matt 4:8-10 står det; 

"Sedan tog djävulen med honom upp på ett mycket högt berg och visade honom världens alla riken och deras härlighet, och han sade till honom: 'Allt detta ska jag ge dig, om du faller ner och tillber mig.' Då sade Jesus till honom: 'Gå bort, Satan! Det står skrivet: HERREN din Gud ska du tillbe, och endast honom ska du tjäna.'"

Jesus kom inte för att blanda sig i denna världens politik, utan för att vittna om sanningen, de Goda nyheterna om Guds rike.

"Jesus förstod att de tänkte komma och gripa honom för att göra honom till kung, och han drog sig därför upp till berget igen, helt ensam" (Joh 6:15).

Att folkmassan agerade så var på grundval av alla förväntningar i Gamla testamentet men, vad de inte förstod var att det var förutbestämt att Messias skulle lida och dö innan han upphöjdes till himlen och att han först vid sin framtida återkomst (parousia) ska träda till som Kung av det nya samhället på jorden, Guds rike. Jesus visade tydligt sin inställning till att engagera sig i världslig politik, och han sade också att precis som han inte tillhör världen så skulle hans sanna efterföljare inte heller vara en del av världen (Joh 17:16). Men som så mycket annat är det messianska dramat som genomtränger hela Bibeln i stor utsträckning förlorat bland kyrkobesökare och andra trossamfund som blandar sig i politik. När nu alla världens regeringar är under denna världens gud, så kan jag verkligen inte se att kristna ska blanda sig i politik överhuvudtaget.

"Mitt rike är inte av denna världen" i Joh 18:28-38 har att göra med dess ursprung, inte för platsen där Riket kommer att vara. Kristna ska förbereda sig och ha förväntan på det framtida Riket. Det kan inte enbart vara en andlig sak för då skulle det förneka Guds löften till Abraham och många, många profetior i hela Gamla testamentet. Definitionen av Guds rike, enligt alla profeterna, visar att det är Jesus som ska regera på jorden från Jerusalem med sina heliga. Då kommer världen att återställas till sitt ursprungliga fullkomliga tillstånd.

Det teokratiska Riket, Guds regering, kommer inte att uppnås av några världsliga politiska system idag. De nuvarande nationernas regeringar kommer att ersättas av Guds rike och hans Messias vid den kommande sjunde basunen, som signalerar Messias återkomst för att styra med de heliga, och markerar uppståndelsen av alla döda som varit trofasta kristna (Upp 11:15-18). 

De som blandar sig i den världsliga politiken är därför inte lojala mot Guds regering, Guds rike. Gud kommer att se till att rättvisa skipas och Psalm 149 visar att de heliga kommer att vara med i att utföra den rättvisan. Men de ska inte göra det nu. De troende ska förbli politiskt neutrala som andliga utlänningar, som gäster och främlingar i det här onda världssystemet (1 Petr 1.17,2:11, *Hebr 11:13–16). Sedan kommer slutet, när Jesus överlämnar Riket åt Gud Fadern sedan han gjort slut på varje välde, varje makt och kraft i den här nuvarnade världen (tidsåldern). Jesus kommer att regera tills han har lagt alla fiender under sina fötter (1 Kor 15:24-25, Jak 4:4).

"Och han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga, för det som förr var är borta."

Det som beskrivs här i Upp 21:4 har ingen mänsklig regering lyckats med och kommer heller aldrig att lyckas med. Det är endast Guds rike som Jesus lärde oss att be om (Matt 6:10) som kommer att uppfylla detta. Ingen världslig regering kan lösa mänsklighetens problem. Varje världslig regering med syndfulla människor kommer så småningom att misslyckas. 

Så om vi vill engagera oss i en bättre värld utan ondska och problem, så borde vi engagera oss i Guds kommande Rike på en förnyad jord. Lär känna sanningen i Skrifterna och dela med dig till andra genom att predika de Goda nyheterna om Guds rike.

~~~

*Hebr 11:16- betyder förstås inte ett land i himlen, utan ett himmelskt rike som härrör från himlen och som i framtiden kommer med Jesus från himlen, det utlovade Guds rike på jorden i det kristna evangeliet (Matt 5:5, Rev 5:9-10). Messias kommer tillbaka till jorden; Vi kommer inte till honom, förutom för att möta honom i luften för att eskortera honom till hans destination i Jerusalem för att sitta på Davids tron. - fritt översatt från; The One God, the Father, One Man Messiah Translation, New Testament with commentary, av Sir Anthony F. Buzzard - se Här och Här.



Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Vad säger Bibeln om droger?

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Överser Bibeln med slaveri?

Att be för kungar och alla i ledande ställning

"Antikrist: Islams väntade Messias" - En jämförelse av islamisk eskatologi med Bibeln

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Livets träd och Trädet med kunskap om gott och ont.