Vilddjurets märke, Den stora Vedermödan och Tusenårsriket

Här följer en mycket kortfattad text om ett väldigt stort och intressant ämne, sammanfattat av min gode vän och syster i tron. Hon har även gjort de tre filmerna till. Länk till hennes hemsida och Youtube-kanal finner du längst ner. 




Vad är Vilddjurets märke?
När människor hör frasen "vilddjurets märke" tänker de flesta på "666." Men vad säger Bibeln mer om vilddjurets märke? När kommer det att verkställas? Vad händer med dem som tar emot märket och de som vägrar? Fem avsnitt i Skriften talar om ”vilddjurets märke”. Men trots detta vet vi inte exakt vad detta märke kommer att vara eller hur det kommer att se ut. Men vi vet att det kommer att mottas i lojalitet mot vilddjuret som i en slags acceptans av att han är Gud.

Bilden av Vilddjuret och märket som krävs (Uppenbarelseboken 13:11-14).
"Och jag såg ett annat vilddjur komma upp ur jorden. Det hade två horn som ett lamm men talade som en drake. Det utövar det första vilddjurets hela makt inför det och får jorden och dess invånare att tillbe det första vilddjuret vars dödliga sår hade blivit läkt. Det utför stora tecken och får till och med eld att falla från himlen ner på jorden i människornas åsyn. Genom tecknen det fått makt att göra inför vilddjuret förleder det jordens invånare. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt vilddjuret som har ett sår från ett svärd men lever igen."

(Uppenbarelseboken 13:15-18)
"Och det fick makt att ge livsande åt vilddjurets bild, så att vilddjurets bild till och med kunde tala och låta döda dem som inte tillbad vilddjurets bild. Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. Här krävs vishet. Den som har förstånd ska räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal. Och dess tal är sex hundra sextiosex."

  • Vilddjuret (Antikrist) kommer att ha haft en dödlig skada men kommer att leva igen. 
  • Ett andra vilddjur (den falska profeten) kommer att utföra stora tecken (magi). 
  • Den Falska Profeten kommer att ha en bild gjord av Antikristen och få människor att tillbe bilden. 
  • Han kommer att se till att de som inte tillber Vilddjurets bild dödas. 
  • Han kommer att göra så att alla får ett märke på sin högra hand eller panna för att kunna köpa eller sälja. 
  • Märket är antingen namnet eller numret på Vilddjuret.

Guds vrede på de som tar emot märket (Uppenbarelseboken 14:9-12)
"Sedan följde en annan ängel, en tredje, efter dem och sade med stark röst: 'Om någon tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket på sin panna eller hand, då ska han själv få dricka av Guds vredes vin som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han ska plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet. Röken från deras plåga stiger i evigheters evighet. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn. Här visar sig de heligas uthållighet: de som håller fast vid Guds bud och tron på Jesus.'"

  • Vem som än tar emot Vilddjurets märke och dyrkar honom och hans bild kommer att uppleva Guds vrede. 
  • De kommer att plågas.

Svåra bölder på de som tar emot Vilddjurets märke (Uppenbarelseboken 16:2). 
"Så den förste ängeln gick bort och tömde sin skål över jorden, och onda och svåra bölder slog upp på de människor som hade vilddjurets märke och som tillbad dess bild."

  • De som har Vilddjurets märke och som dyrkar hans bild kommer att få fruktansvärda sår på kroppen.

Bedragarna kommer att kastas i Eldsjön (Uppenbarelseboken 19:19-21).
"Och jag såg vilddjuret och jordens kungar och deras härar samlade till strid mot ryttaren på hästen och mot Hans här.

Och Vilddjuret greps tillsammans med den falske profeten, som hade gjort tecken inför vilddjuret och därigenom förlett dem som tagit emot vilddjurets märke och tillbett dess bild. Båda kastades levande i eldsjön som brinner av svavel. De andra dödades med svärdet som gick ut ur ryttarens mun, och alla fåglarna åt sig mätta av deras kött."


  • Den Falska Profeten och Antikristen (vilddjuret) kommer att kastas levande i Eldsjön.

De trogna kommer att regera med Jesus i 1000 år (Uppenbarelseboken 20:1-6)
"Och jag såg en ängel komma ner från himlen med nyckeln till avgrunden och en stor kedja i handen. Han grep draken, den gamle ormen som är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år. Sedan kastade ängeln honom i avgrunden och stängde och förseglade den över honom, för att han inte mer skulle förleda folken förrän de tusen åren nått sitt slut. Därefter ska han släppas lös för en kort tid.

Och jag såg troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg själarna av dem som hade blivit halshuggna för Jesu vittnesbörd och Guds ord och som inte hade tillbett vilddjuret och dess bild eller tagit emot märket på sin panna eller sin hand. De levde [fick liv igen] och regerade med Kristus i tusen år. Men de andra döda levde inte förrän de tusen åren hade gått. Detta är den första uppståndelsen. Välsignad och helig är den som har del i den första uppståndelsen. Över dem har den andra döden ingen makt, utan de ska vara Guds och Kristi präster och regera med honom i tusen år."


  • De som dödades eller halshöggs för att de stod fast i Jesus och höll fast vid Guds ord, kommer att belönas. 
  • De som inte dyrkade Vilddjuret eller hans bild och inte tog emot Vilddjurets märke kommer att uppstå till liv igen och kommer att regera med Kristus i 1000 år.

Nästa generation måste få vetskap om Vilddjurets Märke 
Det är viktigt att nästa generation får vetskap om dessa profetior om ändens tid så att de kommer att vara beredda. De riskerar en ännu större risk att bli lurade om de inte är beredda. Dessutom måste de kunna vidarebefordra denna kunskap och varning till följande generation om Jesus inte återvänder under deras livstid.

Vilddjurets märke är en kritisk vändpunkt under de allra sista dagarna i denna tidsålder. Jesus berättade för oss att Förödelsens Styggelse [styggelsen som orsakar förödelse] är det tecken som vi ska hålla utkik efter. Detta kommer att hjälpa oss att förstå när han kommer att återvända för att etablera sin Faders rike över Jorden. Vi ser att Vilddjurets märke sannolikt kommer att ske vid tidpunkten för Förödelsens styggelse. Vid den tiden kommer Vilddjuret, eller Antikrist, att förhäva sig och säga sig vara Gud. Följaktligen kommer den Falska profeten att kräva trohet mot Vilddjuret och människor kommer att tvingas att ta emot något slags märke.



Kristnas tro & ansvar 
Kristna måste i förväg veta vad detta kommer att innebära så att de inte luras. På samma sätt måste de veta vad de kan förvänta sig så att de kommer att stå starka i tron under en stor förföljelse. De troende måste inse att livet inte kommer att fortsätta som normalt och att de inte kommer att kunna handla eller köpa mat. Dessutom kan de till och med tvingas ge upp sitt liv för Guds sanna och enda Messias. Vi får inte försumma undervisningen om den tidslinje som Jesus avslöjade och händelserna som kommer att äga rum innan han återvänder. Dessutom måste nationerna höra om den sanna Messias, Jesus, och varnas för att inte följa någon falsk Messias. Människor behöver kunskap om märket så att de får vetskap om de svåra konsekvenserna av att ta emot det. Ännu bättre är om de får höra om belöningen (se längre ner) som väntar på dem som avvisar Vilddjurets märke! Kristna måste veta om dessa saker så att de kan ha hopp och kan uthärda den kommande förföljelsen.

Bibelprofetian: När kommer Jesus tillbaka?
Profetian och hoppet (se video i slutet av bloggen) som Jesus gav sina efterföljare borde undervisa och uppmuntra oss idag.
"Strax efter de dagarnas nöd ska solen förmörkas och månen inte längre ge sitt sken. Stjärnorna ska falla från himlen, och himlens makter ska skakas. Då ska Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk ska jämra sig när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet. Med starkt basunljud ska han sända ut sina änglar, och de ska samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra" (Matt 24:29-31).

Strax efter de dagarnas nöd (den stora vedermödan)
Av dessa få profetiska verser är det klart och tydligt att Jesus kommer EFTER den stora vedermödan. "Strax efter" (eng; "immediately after") betyder omedelbart, utan tidsfördröjning. Därför kommer det att bli stora tecken i himlen och Jesus kommer inte att dröja. Genast kommer hans storslagna framträdande att bryta fram genom molnen med starkt basunljud och hans änglar. De som förr har dött i Kristus (troende) kommer att återuppstå till odödlighet (evigt liv).


Livet i den kommande Nya tidsåldern 
Har du någon gång tänkt tanken på hur det skulle vara att få leva för evigt? Människor har i alla tider försökt komma på hur de ska kunna uppnå evigt liv, eller åtminstone ett mycket längre liv. De har sökt efter ungdomens källa. De spenderar enorma belopp endast för att se yngre ut, även om de med varje dag som går kommer ett steg närmare döden.

Men varför skulle någon ens vilja leva för evigt i en fallen värld som är så fylld av smärta, sorg och lidande? Om du har ett bra liv nu och lever bekvämt så skulle du kanske se ett längre liv som en välsignelse, men hur är det då för människor som lever i krigshärjade länder eller i tredje världen? Tror du att det skulle kunna finnas något bättre att se fram emot för alla människor?

Bibeln lovar en framtid utan sorg, smärta och död. Det är ett löfte om en verkligt ljusare framtid som förenar det fysiska och det andliga tillsammans på en förnyad jord, och inte som någon fantasifull okroppslig existens någonstans ute i rymden, där man sitter på rosa moln och spelar harpa.

Ofta läser vi verserna om världens förstörelse och förstår inte den verkliga betydelsen av "nya himlar och en ny jord". Men om vi läser resten av Bibeln i sitt sammanhang, kommer vi att se att den verkliga betydelsen är att himlarna och jorden kommer att bli förnyade, och inte fullständigt förstörda. Bibeln berättar också om hur världen förstördes under Noas tid genom Den stora översvämningen (syndafloden), men jorden upphörde inte att existera utan den rensades, sköljdes ren.

Tyvärr har översättningen "evigt liv" gjort förståelsen av denna utlovade belöning aningen vag och svävande, för om man översätter det direkt från grekiska så betyder det "liv i den kommande tidsåldern". Vi måste förstå att det finns olika tidsåldrar. I begynnelsen skapade Gud himmel och jord och det är den första tidsålder vi känner till, den från Skapelsen till Noas tid då allt förstördes i syndafloden. Så när du läser orden "evigt liv" i Bibeln så tänk på "livet i den kommande tidsåldern" för det ger en mycket bättre förståelse.

Sedan kom det en ny tidsålder efter Noa och det är den tid vi lever i just nu. Vid någon tidpunkt längre fram när Jesus återvänder, kommer denna tidsålder att avslutas, och då kommer vi in i Tusenårsriket som kommer att vara en period på tusen år. Efter detta kommer det som på engelska kallas White Throne Judgment (Domen från Den Vita Tronen, Guds tron) när allt ont kommer att förstöras, till och med döden [kommer att tas bort som den sista fienden, 1 Kor 15:26]. Sedan kommer vi in i den sista tidsåldern och den kommer rent faktiskt att vara för evigt! 

Våra begränsade sinnen kan inte helt begripa eller förstå evigheten, men Bibeln säger att Gud har lagt evigheten i människors hjärtan, och det gör att många fortsätter söka efter något utöver det här livet. Om vi ser på världen idag så försöker människor leva längre på olika sätt eller försäkra sig om ett bättre liv efter döden. De flesta religioner lovar något slags liv efter döden eftersom det är det folk söker. Men till skillnad från flertalet av dessa falska läror och falska hopp som vilseleder människor och för dem längre bort från Gud, så ger Fadern något mycket mer verklighetsnära, konkret och förståeligt för våra sinnen. Det är nere på vanlig baskunskapsnivå, dvs lättbegripligt. Du behöver inte tro eller sätta ditt hopp till någon fantasi, eller ha en doktorsexamen för att förstå Guds plan och hur livet fungerar. Du dör, och sedan återuppstår du, antingen till odödlighet eller dom. Det är så enkelt!

Varför gör många religioner eller samfund detta så svårt? 
Under historiens gång kan vi se att många av de falska lärorna enbart fanns till för att utöva kontroll över människor. Ofta var det en kyrka eller annat religiöst samfund som utövade kontroll över människor genom att få dem att tro att de skulle bli uteslutna, eller inte få "komma till himlen" [alternativet var "helvetet"] om de inte lydde de religiösa ledarna. De använde också denna maktkontroll för att samla in pengar eftersom kyrkorna krävde pengar av folket för att hjälpa deras avlidna släktingar att "komma till himlen" eller någon "bättre belöning" . Det finns också några andra kristna samfund som utlovar "belöning", men som gör det så svårt att uppnå den att det slutar med att de fortsätter kontrollera människor livet ut eftersom deras medlemmar är rädda för att annars gå miste om allt.

Undervisningen i Nya testamentet är ganska enkel om du väljer att vara medborgare i det rike som Jesus talade om. Du följer helt enkelt hans undervisning idag och vandrar i den rättfärdigheten i lydnad för det han lärde, då lovas du en uppståndelse till odödlighet och alla andra underbara saker som det talas om.

Hur kommer livet i den kommande tidsåldern att se ut?
I början av den kommande tidsåldern, de första tusen åren efter det att Jesus har återvänt till jorden och segrat över den Falska Profeten och Anti-Krist och satt Satan i fängelse för en bestämd tid, kommer det att vara en tid då nationerna dels ska bli undervisade om den ende sanne Guden och dels ska de styras med kärleksfull rättvisa. Vi kommer att hjälpa Jesus att hantera nationerna och undervisa dem om den ende sanne Guden.

Efter den andra uppståndelsen, förstörelsen av Satan och de ogudaktiga, så kommer den tidsåldern att fortsätta in i evigheten. Bibeln säger att det då  kommer att finnas en återställd (ny) himmel och jord där de rättfärdiga kommer att leva för evigt med Jesus och med hans och vår Fader.

Uppenbarelsen berättar om ett nytt Jerusalem som kommer ner från himlen. Där Gud och Jesus kommer att ha någon slags invånare. Idag har vi bara en begränsad förståelse av Guds sammansatta stad, Faderns närvaro och om hur saker och ting kommer att bli. Men den berättar att Gud kommer att vara med oss och att Han och Jesus kommer att vara bland oss. Precis som Adam och Eva vandrade med Gud i Edens lustgård och kommunicerade med Honom, så verkar det som att även vi kommer att få göra det. Dessutom säger Bibeln att vi inte ens kan föreställa oss hur underbart detta eviga liv i Guds rike kommer att bli.

Om vi ser oss omkring på den vackra och varierande skapelsen, naturen och alla de underbara saker som Gud har skapat, så kan vi bara föreställa oss hur vackert och underbart det kommer att bli. Det sägs inte så mycket om livet i den kommande tidsåldern, mer än att det kommer att vara bättre än allt det vi kan föreställa oss. Vi får veta att död, lidande, sorg och smärta inte längre kommer att finnas, att allt det kommer att ha försvunnit. Vi måste acceptera att det får räcka som vår kunskap för tillfället. Personligen tror jag att denna kunskap är tillräcklig för oss för att lita på Gud om att det kommer att vara värt att leva och offra detta liv för nu!

Senare kommer vi att tala om hur man får det vi kan kalla för ett pass och bli medborgare i det här riket. Även det är ganska enkelt.

Några bibelställen att fundera över: 

Uppenbarelseboken 21:4
2 Petrus kapitel 3
1 Korintierbrevet 2:9
Uppenbarelseboken 2:25-29
Uppenbarelseboken 5:10
Uppenbarelseboken kapitel 19-21




Du hittar hennes hemsida här: Kingdom of God Ministry & Missions
och hennes Youtube-kanal: Här.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om droger?

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Den förlorade sonen

Överser Bibeln med slaveri?

Blodsutgjutelsen i Bibeln presenteras som Historia, men blodsutgjutelsen i Koranen är dess Doktrin.

"Antikrist: Islams väntade Messias" - En jämförelse av islamisk eskatologi med Bibeln