En Förändring Börjar Med Ditt Val

 

Varje dag önskar vi att vi kunde disciplinera oss själva för att göra viktiga förändringar i våra liv. Varje dag önskar vi att vi kunde öppna boken som öppnar vårt sinne för ny kunskap. Varje dag önskar vi att vi kunde starta en ny aktivitet. Varje dag önskar vi att vi kunde starta processen med en förändring av livet. Vi kan göra det omedelbart, eller nästa vecka, nästa månad eller nästa år.

Vi kan också välja att göra ingenting. Vi kan låtsas istället för att utföra. Och om tanken på att behöva förändra oss gör oss obekväma, så kan vi förbli som vi är. Vi kan välja vila istället för ansträngning, underhållning istället för bildning, illusion istället för sanning och tvivel istället för tillförsikt [eller framtidstro]. Valet är vårt. Men medan vi förbannar effekten, fortsätter vi att mata orsaken.

Som Shakespeare enastående observerade, "Felet ligger inte i stjärnorna, utan i oss själva." Vi skapade våra nuvarande omständigheter genom våra tidigare val. Vi har både förmåga och ansvar att göra bättre val från och med idag. De som söker det goda livet behöver inte fler svar eller mer tid att tänka över saker och ting för att nå fram till bättre resultat. De behöver sanningen. De behöver hela sanningen och de behöver ingenting annat än sanningen. 

Vi kan inte tillåta oss att göra fler misstag i våra omdömen, som upprepas dag efter dag, bara för att leda oss nedåt på fel väg. Vi måste gå till botten med de saker som utgör den största skillnaden [orsaken] i hur vårt liv fungerar. Och då måste vi göra de verkliga valen som kommer att ge liv, glädje och framgång i vårt dagliga liv.

Och om jag får vara så djärv att erbjuda mitt sista råd för någon som söker och behöver göra förändringar i sitt liv: Om du inte gillar hur saker och ting är, så förändra det! Du är inte ett träd [som inte kan flytta sig]. Du har förmågan att helt förändra alla områden i ditt liv - och allt börjar med din egen kraft att välja.


Om Du Förändrar Dig Själv, Kan Du Förändra Ditt Liv

Livet handlar om konstanta, förutsägbara förändringsmönster, och den enda förändringsbara faktorn kommer att vara våra känslor och attityder gentemot livet. Vi som människor har makt över vår inställning [positiv eller negativ] och den inställningen avgör våra val och våra val avgör resultaten. Allt som vi är, och allt som vi kan bli, har faktiskt givits åt oss själva att bestämma och tolka genom våra attityder och val.

Livet är som de skiftande årstiderna - du kan inte ändra på årstiderna, men du kan förändra dig själv. Så den första stora lektionen i livet är att lära sig hur man hanterar vintrarna. De kommer regelbundet, strax efter hösten. Vissa är långa, vissa är korta, vissa är svåra, vissa är lätta, men de kommer alltid strax efter hösten. Det kommer aldrig att förändras.

Det finns alla sorters vintrar: "vintern" när man inte kan lista ut saker och ting, "vintern" när allt tycks gå fel. Det finns ekonomiska vintrar, sociala vintrar och personliga vintrar.

Vintertid kan ge besvikelser och besvikelser är vanligt förekommande för oss alla. Så du måste lära dig hur du hanterar vintrarna. Du måste lära dig hur du hanterar svårigheter; det kommer alltid tillfällen att göra det. Det kommer aldrig att förändras.

Den stora frågan är vad man ska göra med vintrarna. Du kan inte bli av med januari bara genom att riva ur den ur kalendern. Men här är vad du kan göra: Du kan bli starkare; du kan bli klokare; du kan bli bättre. Kom ihåg denna trio av ord: starkare, klokare, bättre. Vintrarna kan inte förändras, men du kan.

Innan jag förstod detta, brukade jag önska det var sommar när det var vinter. När saker och ting var svåra önskade jag att de var enkla. Jag visste inte bättre. Därefter gav min mentor, Earl Shoaff, mig svar från en del av hans enastående filosofi när han sa: "Önska inte att det var lättare, önska att du var bättre. Önska inte färre problem, önska mer skicklighet. Önska inte färre utmaningar, önska mer vishet."


Du Kan Få Mer - Om Du Blir Mer

Här är livets stora utmaning: Du kan få mer än vad du har, för du kan bli mer än du är.

Jag har funnit att inkomst sällan kommer att överstiga din egen personliga utveckling. Ibland kan inkomsten ta ett "lyckosprång", men om du inte själv utvecklas så kommer det att sluta med att du hamnar tillbaka på ruta ett. Någon sa en gång, att om du tog alla pengar i världen och delade ut det lika bland alla, så skulle det ändå snart hamna i samma fickor som innan.

Du kan dock få mer om du själv blir mer. Du förstår, så här ser den andra sidan av myntet ut: Om du inte ändrar på hur du själv är, så kommer du alltid att ha det som nu. [kom ihåg att det gäller trots evt ekonomiska "lyckosprång"...] Det viktigaste som utgör skillnaden är vad du gör - det är den mänskliga ansträngningen som räknas.

För att få mer, behöver du själv bli mer. En kille sade, "Om jag hade ett bra jobb, skulle jag verkligen bruka allvar, men jag har det här skitjobbet, så jag bara slappar." Om det är din filosofi, så kommer du att stanna där. Vissa säger att "Om jag hade massor av pengar, skulle jag vara riktigt generös, men det har jag inte, så därför är jag inte generös." Ser du, du måste ändra den filosofin annars kommer du aldrig att ha "massor av pengar".

Om inte du förändrar dig själv, så kommer det ingen förändring till det bättre. Det är faktiskt helt fantastiskt att när vi väl slänger ut vår "skylla på-lista" [dvs bortförklaringar och dåliga ursäkter] och istället börjar med att förändra oss själva [dvs. blir mer av våra verkliga jag] så börjar även allting annat runt om oss att förändras till det bättre.

Källor: Change begins with choise, If you change yourself, you can change your life, You can have more, if you become more.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om droger?

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Den förlorade sonen

Överser Bibeln med slaveri?

"Antikrist: Islams väntade Messias" - En jämförelse av islamisk eskatologi med Bibeln

Bör kristna hålla sabbaten? - av Anthony Buzzard.