Den enda skillnaden mellan ett ofött barn och ett fött barn är deras utveckling och miljö.



"Ty Du har skapat mina njurar, Du sammanvävde mig i min moders liv. Jag tackar Dig för att jag är danad så övermåttan underbart; ja, underbara äro Dina verk, min själ vet det väl. Benen i min kropp var inte osynliga för Dig, när jag bereddes i det fördolda, när jag bildades i jordens djup. Dina ögon såg mig, när jag ännu knappast var formad; alla mina dagar blev uppskrivna i Din bok, de var bestämda, innan någon av dem hade kommit" (Ps 139:13-16).

Allt mer ser man hur det som omtalas som ont i Bibeln kallas för gott i den här världen och vice versa (Jes 5:20), och hur många vill förvränga kristendomen för att rättfärdiga sig själva. En del som kallar sig kristna men, ändå förespråkar abort, säger anklagande att "abortmotståndare skam och skuldbelägger abort och inskränker kvinnans rätt över sin egen kropp." De pratar om abort som kvinnors rätt och väljer att fullständigt ignorera det lilla värnlösa barnets rätt till liv!

Deras felaktiga idéer om mänsklig frihet sker ju på andras bekostnad (barnens) och när man påpekar det för dem säger dem sig bli "kränkta" och går till aggressiv attack istället för att tänka efter...

För tänk hur en fullt frisk liten bebis, som kommer att födas fram när de nio månaderna är fullbordade, riskerar att förlora sitt liv innan dess, för att vi blivit så vana vid idén att om du inte vill ha ett barn så är det fullt acceptabelt att döda det så länge det inte har fötts fram. Är inte det själviskt och fruktansvärt grymt? Varför skulle ett ofött barn ha mindre rätt att leva än ett fött barn?

Enligt politisk korrekt dogm så anses man vara en kvinnohatare och sexist om man motsätter sig abort. Men det är tvärtom anser jag. Många gör abort för att de anser att det är av fel kön, de flesta (över 95%) gör abort för att de helt enkelt inte vill ha barn. Mellan 35-38 000 barn aborteras varje år enbart i Sverige och 350-500 av dessa barn aborteras mellan vecka 18-22. 

Eftersom Sverige inte har rutinen som i andra länder att döda barnet med en spruta i hjärtat, om de överlever aborten, så får barnen dessutom självdö. Små barn får alltså dö mitt framför ögonen på vårdpersonal som inte får göra något eftersom dem då skulle bryta mot den svenska lagen. Allt detta onda avtrubbar människor. Efter lång tids indoktrinering blir det ännu lättare att matas med felaktiga idéer om att foster inte är detsamma som barn, och abort inte detsamma som mord.

"Ve dem som kallar det onda gott och det goda ont, som gör mörker till ljus och ljus till mörker, som gör bittert till sött och sött till bittert!" (Jesaja 5:20)

Abort-förespråkare kallar abort för en mänsklig rättighet men, det måste väl ändå vara en av de värsta kränkningar av de mänskliga rättigheterna att göra det legalt att döda små oskyldiga barn bara för att de ännu inte fötts fram. Tänk att den minsta och mest oskyldiga av oss fråntas den mänskliga rätten till liv!

Dessutom mår många kvinnor enormt dåligt efter en abort. En del känner det med en gång, andra börjar känna det först flera år senare bara för att känna en djup sorg livet ut varje gång minnena gör sig påminda. Jag har själv varit totalt okunnig om det här och därför, som så många andra, blivit förd bakom ljuset och reflekterade därför inte över vad abort egentligen innebär. Men när man väl vet det, när man inte längre är okunnig om det, då finns det ingen ursäkt för att fortsätta med det onda. Gud förlåter oss då Han vet hur okunniga vi har varit och som vår Skapare förstår Han vår mänskliga natur och känner var och en av oss in i detalj. Så vi måste uppriktigt ångra oss i hjärtat och be till Honom, i Jesu namn, om att Han ska förlåta oss. I Jesaja 1:18 säger Gud:

"Kom, låt oss gå till rätta med varandra, säger HERREN. Om än era synder är blodröda ska de bli snövita, om än de är röda som scharlakan ska de bli vita som ull."

Bibeln säger att allt människoliv är heligt (liv, inte handlingar) eftersom människor är skapade till Guds avbild (1 Mos 1:27) och kräver att vi respekterar allt människoliv, även de som lever i livmodern och ännu inte fötts fram. 

I Lukas 1:41-42 beskrivs Johannes döparen, medan han fortfarande är inne i sin mors livmoder med termen "brephos" som är ett grekiskt ord som både betyder ett "ofött barn" och ett "spädbarn". Det intressanta med användandet av detta ord för att beskriva Johannes döparen är att det är exakt samma grekiska ord som används för att beskriva Jesus som nyfödd. Samma ord "brephos" som används för att beskriva Johannes medan han fortfarande är inne i sin mors livmoder används också för att beskriva Jesus som nyfödd i Lukas 2:12.

Slutsatsen här är att i Guds ögon är båda barn lika mänskliga och lika mycket värda, vare sig de fortfarande är inne i moderns livmoder eller har fötts fram till världen. (2 Mos 21:22-23). Den enda skillnaden mellan dessa två barn, är deras utveckling och deras miljö.

(βρέφος (brephos) betyder: 1) an unborn child, embryo, a foetus, 2) a new-born child, an infant, a babe).

Gud skapade oss människor med förmågan att fortplanta oss och få gåvan av egna små barn och genom Bibeln har Gud instruerat oss att respektera den "gåvan" (Psalm 127:3). Principen om att livet är dyrbart och ska respekteras och skyddas är densamma både i Gamla och Nya testamentet. Här är några bibelställen men, det finns många fler; 1 Mos 25:232 Mos 23:7Job 31:15Ords 24:11-12Jes 49:1Jer 1:4-5Matt 5:21Luk 1:15Luk 1:41-44Gal 1:15.

Om mammans liv är i fara (vilket utgör mindre än en tiondels procent av aborterna som görs i världen i dag) så är det naturligtvis en fruktansvärd situation men, abort borde inte vara det absolut första alternativet utan att man mer nogrannt undersöker andra alternativ. Om man är kristen så vet man att Gud kan vända situationen så att varken mamma eller barn dör. Alla som ställs inför en sån extremt svår situation borde be till Gud för att få hjälp och vishet (Psalm 34:17-19; 55:23, Ords 3:5-6, Jer 32:27, Jak 1:5, 1 Petr 4:12-135:6-7).

Om man vill göra abort pga våldtäkt (0,2 % av aborterna sker till följd av våldtäkt) så aborterar man inte bort själva händelsen, utan ett alldeles oskyldigt barn som verkligen inte borde straffas med döden för att dess far begått en fruktansvärd handling (5 Mos 24:16).

En kvinna som blivit gravid efter en våldtäkt behöver väldigt mycket stöd, men barnet som är helt oskyldigt kan adopteras av en kärleksfull familj som önskar sig ett barn om man inte själv väljer att behålla sitt barn och älskar det oavsett hur det kom till.

"När en kvinna ska föda har hon det svårt, för hennes stund har kommit. Men när hon har fött barnet, minns hon inte längre smärtan i sin glädje över att en människa är född till världen." (Joh 16:21)


Källor och andra intressanta länkar i ämnet; Abort - en affärsrörelse, Apropå barnmorskedebatten, Abortion MadnessKroppsdelar säljs, ÖverlevandeLiveAction, Sverige har det högsta aborttalet i NordenLivsval, Ja till Livet, Människorätt för ofödda, BVC-alternativet, Människovärde.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Vad säger Bibeln om droger?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Överser Bibeln med slaveri?

Den förlorade sonen

Att be för kungar och alla i ledande ställning

Islam med dess imamer och försvarare har inget värde för debatt om vad kristna får eller inte får äta, eller om kristen tro överhuvudtaget.