Andlig krigföring 2021 & därefter (Ta på er hela Guds vapenrustning!)

https://kogmissions.com/

(skrivet av Tracy från KOGmission till både äldre och yngre läsare, och fritt översatt av mig. ) 


Har du någonsin undrat vad vapenrustningen i Efesierbrevet 6:10-18 betyder för den kristne år 2021 och därefter? Är detta krig mot mänskligheten ens på riktigt? 

Svaret är ja, denna andliga strid är verklig och tyvärr finns det även olycksoffer! Låt oss utforska vem och vad vi kämpar mot, och hur även vi var och en personligen ska kunna gå segrande ur striden.


Efesierbrevet 6:10-18 

På nyheterna har du förmodligen hört om krig och strider över hela världen. Kanske ser du det till och med i din stad, där du bor eller på din skola, som många andra också har gjort under det senaste året, eftersom våldet har ökat lavinartat. I Efesierna uppmuntrar Paulus de troende att stå starka. Jag kommer [i detta blogginlägg] att parafrasera [dvs. göra en omskrivande förklaring på] Efesierbrevet 6:10-18 och lägga till lite kommentarer däremellan.

Nu är det dags! 

Paulus börjar med att säga att det nu till sist är dags! (det gällde för nästan 2000 år sedan, och det gäller än idag!) Denna varning och uppmaning till handling gäller för nuet, oavsett om det var när Paulus sa dessa ord eller om det är idag när vi läser dem. Det är dags nu! Du måste bli stark i Herren och i styrkan av HANS kraft. Du kanske tror att du är stark nog, jag vet att jag själv trodde det i min ungdom! Men fienden är starkare än vad vi är och därför behöver vi Jesu kraft i oss!

Vilken sida kommer du att stå på? 

Ingen film skulle kunna uppbringa de onda krafterna som finns i verkligheten i de andliga sfärerna, inte ens DC eller Marvel! [för er som inte vet vad det är, se länk]. För detta är en verklig strid. Satan vill hålla oss, både vuxna och barn, borta från Guds rike! Han är värre än Red Skull (länk). Å andra sidan vill Jesus ha med oss alla när han kommer tillbaka till oss här på jorden. Men har du makt att bestämma vilken sida du vill stå på? Jesu arbete är redan gjort så nu ska du bara avge den avgörande rösten. Du får bestämma din framtid!

Vad är ditt skydd i denna andliga krigföring? 

Jag har hört barn säga att de har Pokemon-kort (länk) i fickorna för att skydda och hjälpa dem. Inte nog med att de INTE hjälper, utan vi varnas också för att sätta vår tro på något annat än Jesus [och naturligtvis på Gud]. Och enligt mina bibelstudier skulle Jesus INTE spela Pokemon eller ens godkänna det. Det där är förresten ett bra sätt att ta reda på om du ska eller inte ska göra vissa saker. Fråga dig själv, skulle Jesus göra det jag vill göra? Skulle Jesus titta på den där serien eller filmen, eller lyssna på den eller den musiken? Om du inte är helt säker på det, så är det bättre att låta bli och istället stänga av musiken, filmen eller spelet helt och hållet!

Klä dig i Guds fulla vapenrustning 

För att vinna striderna som du kommer att möta i livet så måste du klä dig i Guds fulla vapenrustning, ungefär som Iron Man från topp till tå, så att du kan stå emot djävulens listiga angrepp. Vi kan inte bara ta på en liten del av rustningen och tro att vi kommer att segra och överleva! För de kristnas strider är i slutändan inte mot kött och blod (dvs. människor). När någon är dum eller mobbar dig i skolan är striden inte bara mot mobbaren. För det första är det mot dig för att se hur stark du är [i din tro]. Kommer du att stå emot eller kommer du att ta upp nävarna direkt och försöka bekämpa mobbaren ensam? Eller kommer du att be Gud om hjälp och söka Hans vishet för att få veta vad Han [vill att du] ska göra?


Sök Gud för svar 

När jag gick i femte klass (och ännu inte var riktigt kristen, även om jag gick i kyrkan), slog jag en tjej i sjätte klass i skolan. Två år senare när jag gick på högstadiet i sjunde klass, då gick den här tjejen i åttonde klass. Men året innan hade jag bestämt mig för att följa Jesus. Jag lydde honom och blev döpt, och jag började läsa min Bibel för att få svar på mina frågor, och Gud övertygade mig om hur jag skulle tänka och leva. Mitt sinne blev förnyat. En dag på bussresan hem från skolan började hon och hennes vänner mucka gräl med mig och hon ville slåss. Men som kristen ville jag inte längre slåss. Jag gick hem den kvällen och sökte i Bibeln efter vad jag skulle kunna göra istället. Även utan Google [som ju inte fanns på den tiden] hittade jag Ordspråksboken 15:1 som säger: "Ett mjukt svar stillar vrede, men ord som sårar väcker harm [ilska]". Men den här tjejen var väldigt arg på mig redan! Helt ärligt kommer jag inte helt ihåg vad jag sa, men jag minns att jag försökte prata med henne på ett trevligt, lugnt och respektfullt sätt, och vet du vad? Inget mer hände efter den dagen! Jag kan inte ens minnas att jag nånsin såg henne igen!

Denna andliga strid är inte mot kött och blod (dvs. människor) 

Så det kan verka som om vår kamp är mot människor och på ett sätt är det så, för den där tjejen ville ju verkligen slåss, men som vi läser i Bibeln  så är vår verkliga kamp "mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna"(Ef. 6:10-18). 

Visst låter det som en spännande, fast skrämmande film; men det är verklighet, det verkliga livet och vi lever mitt i det hela! Eftersom denna andliga strid pågår nu, så får du besked om att ta på dig Guds fulla vapenrustning så att du kan stå emot, dvs överleva på den onda dagen. Och efter att du har gjort allt du kan, med Guds och Jesu hjälp, så kommer du att klara av varje dag, inte minst när Jesus kommer tillbaka till jorden, även om du känner dig trött och sliten och bara verkar stå och luta dig mot ditt "svärd" för att hålla dig uppe på fötterna.



Stå fast! 

Ungefär så här säger Paulus till dig om att stå fast ... "Först måste du ta på dig Sanningens bälte, ungefär som Wonder Womans lasso (länk) och det är bäst att spänna fast det ordentligt!" Du måste alltså veta vad som är sant och vad som är lögn. Idag är det mycket svårare att veta vad som är sanning enligt Gud och vad som är lögn, eftersom sociala medier, filmer, tv-program och till och med många skolor, lär ut och främjar lögner.

Indoktrinering 2021 

För ungefär ett år sedan kom min väns barnbarn hem en dag från sin förskola och meddelade sin mamma om att hon skulle gifta sig med en flicka! Och tidigare i år uttalade det andra barnet ett yogamantra i slutet av en bön i söndagsskolan! På frågan vad det var för något, berättade hon för sin mormor att de fick lära sig det i skolan och praktiserade det när de utövade yoga där! Den här lilla flickan trodde att det var samma sak som att be till vår himmelske Fader! Barn indoktrineras mitt framför näsan på föräldrarna och ändå helt utan deras vetskap!

Vem styr dina barns tankar och sinnen? 

Ett annat barn fick höra att om de inte var säkra på sitt kön och om deras föräldrar inte accepterade det, så skulle de hålla det hemligt för sina föräldrar, men de kunde alltid komma för att prata med läraren. Barn uppmanas alltså att ha hemligheter för sina föräldrar! Detta borde oroa alla föräldrar!

(även här i Sverige tycks det bli allt vanligare att barn och ungdomar är osäkra över sina könstillhörigheter, man kan ju fråga sig var de får alla dessa idéer ifrån?... ). Ofta kan de också få en abort, och nu även ett könsbyte, utan att du som förälder vet om det eller ens behövs för att godkänna det! Men du måste fortfarande skriva på ett medgivande för att de ska få åka iväg på en utflykt till djurparken eller liknande!

Frågor om homosexualitet 

Jag minns att ämnet homosexualitet kom upp en dag i min klass när jag gick i gymnasiet. Jag kommer inte ihåg alla detaljer, men jag är säker på att det inte togs upp på samma sätt som de marknadsför ämnet idag, och de gör det skamligt nog även för de allra yngsta! [t.ex på vissa förskolor och s.k. barnböcker].

Återigen visste jag inte vad jag skulle tycka. Utifrån ett [då ännu] världsligt sinne tänkte jag på varför det skulle spela någon roll alls egentligen?! Men så gick jag hem efter skoldagens slut och sökte i Bibeln för att se vad Gud hade att säga om ämnet. Bibeln var min favoritbok! Det fanns ingen anledning att fråga Siri!! [en slags digital assistent] Jag behövde förtrösta på Guds heliga ande för att leda mig rätt och jag var tvungen att leta upp saker och ting i min Bibel på egen hand, med hjälp av en liten innehållsförteckning längst bak i min lilla Bibel. Jag hade inte ens en riktig bibelkonkordans vid den tiden och det fanns heller ingen bibelprogramvara, eftersom det inte fanns datorer heller!

Bibeln är tydlig 

Men Bibeln talar väldigt tydligt när det gäller den här frågan, och jag kollade upp alla bibelställen. Det står så tydligt vad Han tycker om detta så jag behövde inte fundera mer än en gång på vad Gud menar är rätt eller fel i denna fråga. På så vis fick jag veta vad som är sanning och hur jag skulle tycka om detta [om jag nu ville hålla mig till sanningen]. Så här står det: ”Vet ni inte att orättfärdiga inte kommer att ärva Guds rike? Låt dig inte bli lurad! De som är sexuellt omoraliska eller avgudadyrkare, äktenskapsbrytare, eller de som utövar homosexualitet eller som låter sig utnyttjas för det, eller tjuvar eller giriga, onyktra, de som förtalar eller bedrar, kommer inte att ärva Guds rike. Några av er levde så tidigare. Men ni har tvättats rena nu, och blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i herren Jesu Kristi namn och genom vår Guds ande” (se 1 Kor. 6:9-11).

Förlåtelse är alltid tillgänglig 

Om vi slutar [att göra saker som Gud inte godkänner] och verkligen ångrar oss så blir vi förlåtna. Precis som Paulus sa i bibelcitatet här ovan, "Några av er levde så tidigare" vilket betyder att de inte lever så NU, och eftersom de SLUTADE och istället ångrade sig, så blev de nu tvättade rena, helgade och rättfärdigade. 

När jag överbevisades i denna uppenbara sanning så visade Gud mig på samma gång att vi måste vara snälla mot alla människor och älska dem, men det betyder inte att vi ska acceptera [att umgås eller hålla med dem] eller foga oss med vad de tycker, tror eller påstår.

Synd är synd 

Det finns många synder i världen och de kan alla förlåtas om människor ångrar sig, det vill säga att de vänder sig bort från sina synder [sina gamla levnadssätt] och överger dem, och istället följer Jesus och hans läror. 

Det spelar ingen roll om det är två tjejer som syndar, två killar, eller en tjej och en kille. Det är alltsamman synd! Det ena är inte värre än det andra! 

Dessutom lärde Jesus att det är lika illa om du "bara" begår synd i hjärtat. En man som med lust eller begär ser på en kvinna [som han inte är gift med, eller om han är gift med någon annan] har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta, även om det inte finns något fysiskt mellan dem på riktigt. 

Detta skulle också kunna omfatta filmer, att läsa snuskiga böcker eller se på pornografi. Du kommer att hållas ansvarig för allt ovanstående och bedömas ovärdig att leva i det kommande kungariket som vi läste om i 1 Korinthierna 6. Guds standard är mycket högre än den här världens!


Den andliga vapenrustningen: Rättfärdighetens Bröstpansar 

Allt detta leder oss fram till rättfärdighetens bröstpansar [bröstharnesk]. Vi måste veta vad Gud säger är rätt och fel, inte vad vi själva tycker eller tror är rätt, inte heller vad våra vänner säger eller världen, eller ens en lärare; utan vad Gud säger är rätt. 

Ett bröstpansar kommer att skydda ditt hjärta och alla dina vitala organ, ungefär som Iron Man's (länk) rustning. Det är rättfärdighet som är den där bröstplattan! [rättfärdighet betyder ungefär att man inte syndar, och att man tillber och vördar Gud och lyder Hans bud].  Gud bestämmer vad som är rätt och vad som är fel. Läs Bibeln så kommer du att förstå!

Gud bestämmer vad som är Rätt och Fel, Gott eller Ont 

Världen idag säger att rätt är fel, och att fel är rätt. Bibeln har förutsagt att det skulle bli så i den tid vi lever i nu, och Jesaja varnade oss för det [han sa att vi måste se upp och akta oss för dem som kallar det goda för ont och det onda för gott]. 

"Ve dem som kallar det onda gott och det goda ont, som gör mörker till ljus och ljus till mörker, som gör bittert till sött och sött till bittert!" (Jesaja 5:20). 

Gud använde regnbågen [som Han har skapat] först för att representera Hans löfte till Noa, löftet om att Han aldrig mer skulle förstöra och rensa jorden med vatten (nästa gång blir det med eld, men det får bli ett annat studium!) Den regnbågen har nu kapats [som en symbol] och tyvärr är det fler människor [i vår nutid] som istället ser den som en representation av ett alfabet av synder [hbtq+] och som en slags stolthet [pride] över dessa syndfulla livsstilar, snarare än det rättfärdiga kärleksfulla löftet från Gud.

Programmering av Barnen 

Barns tv-program som t.ex Blues Clues [sv. "Blås gåta"], en serie som mina barn brukade titta på förr, uppmuntrar nu syndfulla livsstilar som sätter Satans propaganda i tankarna på små barn, liksom Nickelodeon, en annan så kallad "barn"-kanal. Sångerna och ramsorna inpräntas i barnens sinnen och programmeringen sätter fart. Snälla föräldrar, var vaksamma! Det som förr var en ofarlig tecknad film, till och med ett utbildningsprogram, indoktrinerar nu dina barn i att tycka att synd är något helt normalt och kanske ännu värre, att de är onda om de inte tycker likadant. Du kan inte ens lära dig om färger [på dessa och liknande tv-kanaler] utan att Satans propaganda är involverat!

Frestelse

Satans mål är att dimma din uppfattning så att du inte kan uppfatta Gud. Satan kommer att använda vad som helst och vem helst han kan. Satan som är frestaren vill att du ska tänka tvärt emot Bibeln. Men om du väljer att synda så hjälper det inte att skylla på Satan eller säga att det var han som fick dig att göra något. Det är fortfarande ditt val och det är du som bestämmer om du ska synda eller inte, precis som det var för Jesus när han blev frestad i öknen [Matt 4:1-11]. Och i 1 Korintierbrevet 10:13 har vi löftet om att vi aldrig kommer att bli frestade utöver vad vi kan bära eller tåla. 

"Ingen annan frestelse [eller prövning] har drabbat er än vad människor [vanligen] får möta. Gud är trofast, Han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga, utan när frestelsen kommer, skall Han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut."

Gud bereder en utväg 

Gud sa att han kommer att ge oss en utväg, men det är upp till dig att ta emot den. Han ger dig en utväg, men det är du som måste gå genom dörren, eller ännu bättre, SPRINGA om huset brinner! Du kan t.ex. lämna rummet, gå upp ur soffan, gå ut genom dörren, stänga av teven eller datorn eller göra dig av med den helt och hållet. Du kan till exempel också radera något telefonnummer, Twitter, Tic Tok eller annat konto på socialamedier, osv. 

Och föräldrar, ni KAN ta era barn ur skolan om frestelsen (eller prövningen, som de inte ens förstår) formar deras unga sinnen.

[Att ta barnen ur skolan kan man göra i våra nordiska grannländer där hemundervisning är tillåten (se Här). I Sverige är det tyvärr inte tillåtet ännu vad jag vet, men man kan förhoppningsvis byta skola]. 

Du kan ta reda på vad som händer i skolan om du lyssnar på vad barnen säger och hur de säger det. Propagandan är inte biblisk, tvärtom, och den kommer så småningom att förstöra dem!

En pappas roll i denna andliga strid 

Fäder, detta är ett verkligt skydd för er familj. Det är mycket större sannolikhet att detta kommer att förstöra din familj än att en beväpnad man bryter sig in i ert hem! Du kanske kopplar ditt hem med rökdetektorer, säkerhetslarm och kanske till och med har gott om vapen för att skydda er, men det är dina barns hjärtan och sinnen som löper den största risken. De Heliga Skrifterna, Bibeln, Guds dyrbara och kraftfulla ord, är det vapen de behöver att du bär med dig och tränar dem i att använda.



Skor: Fridens evangelium

Efter att bröstpansaret sitter fast ordentligt på dig så är det bäst att du får skor på fötterna, inte för att springa snabbt som Flash (länk), men så att du kan stå stadigt som David gjorde inför Goliat (1 Sam 17:1-54). Bibeln säger att fridens evangelium är de skor vi måste ha på oss. Jesu evangelium [även kallat Fridens evangelium] är de Goda nyheterna om Guds rike som han kommer att upprätta här på jorden i framtiden. Eftersom vi talar om en soldats rustning så måste vi förstå att skorna inte var några vanliga Crocs eller liknande. Nej, det var riktiga läderskor med spikar eller dubbar så att soldaten skulle kunna röra sig smidigt men stadigt, och inte halka och falla omkull. Om du inte vill falla i strid måste du därför känna till hoppet om Guds rike, eftersom det hoppet gör att du som kristen står på stadig grund (eller fast mark).



Trons sköld 

När du har tagit på dig hela denna rustning är det dags att ta upp trons sköld. Denna sköld är mycket bättre än Captain America's! (länk). Och du kommer att behöva denna sköld för att släcka alla de brinnande pilarna som Satan kommer att skjuta på dig! Glöm inte din "sköld" när du kliver på bussen till skolan, går hem till en vän eller en fritidsaktivitet eller liknande. Denna sköld måste följa med dig hela tiden, t.o.m. till soffan när du sätter på teven! Fråga dig själv om du tror att Jesus skulle ha tittat på den där filmen eller serien, eller om han skulle gilla låten som spelas på radion. Om du inte är helt säker så kolla med Bibeln!


Frälsningens hjälm 

Våra hjärtan och sinnen är nära förbundna. Så du behöver frälsningens hjälm för ditt huvud. Du måste VETA att Jesu offer var tillräckligt för dig och att om du följer och lyder honom så kommer du att bli frälst (räddad). Du kanske undrar vad du skulle bli räddad eller frälst ifrån? Räddad från graven! För det går inte att lämna graven förutom genom uppståndelsen! Men om du står fast i denna strid nu, kommer du att återuppstå, återupplivas och bli odödlig! INGENTING kommer att kunna skada dig igen. Du kommer aldrig att dö igen! Är det inte det som så många människor alltid har önskat sig och sökt efter? De vill vara unga och leva för evigt.



Andens Svärd: Guds Ord 

Det sista [i vapenrustningen] som du behöver är Andens svärd. Detta är inget vanligt svärd och det har mycket mer kraft än Tors hammare (länk). Andens svärd är Guds ord, alla Hans ord, allt som Han och Hans son Jesus Kristus har talat, och allt Han säger är sant. Vi kan hitta Hans och Jesu ord i Bibeln. Bibeln är ditt svärd och det är bäst att du lär dig att använda det! Det är det enda offensiva vapnet! Och du bör inte dölja det, utan bär det öppet!

Bön i den andliga striden 

Och glöm inte att du har en direkt linje till Fadern. Närhelst du behöver det, inte minst när de "dödliga pilarna" flyger över ditt huvud, så kan du prata med Gud. Många kallar detta för att be, men egentligen är det bara ett samtal med Gud. Dela dina rädslor, dina frågor eller bekymmer med Honom. Han kan ge dig frid, styrka och vishet och annat som du behöver. 

Var alltid vaksam 

Slutligen, säger Paulus, så måste du vara vaksam - hela tiden! Var inte lat eller sovande! Gå upp ur soffan! Du måste hålla dig stark och vaken eftersom den här striden är intensiv och dödlig! När du ber, så be inte bara för dig själv, utan be också för alla de andra heliga, dina medkristna. Ni är i samma team och ni kämpar alla i samma strid! 

Att vinna denna andliga strid 

Så mina vänner. Ta på er rustningen och stå fasta! Vi vet redan vem som vinner kriget!



Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Vad säger Bibeln om droger?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

"Antikrist: Islams väntade Messias" - En jämförelse av islamisk eskatologi med Bibeln

Överser Bibeln med slaveri?

Bör kristna hålla sabbaten? - av Anthony Buzzard.

Den förlorade sonen